Новини
Бізнес

Підприємства Хмельниччини збільшили поголів’я кіз і овець ушестеро

Обсяг вирощування сільськогосподарських тварин аграрними підприємствами області за перші чотири місяці року збільшився проти січня-квітня минулого року на 16,7%. Причому овець та кіз стало більше в шість разів, свиней – на понад третину, великої рогатої худоби – на 0,5%, а птиці свійської поменшало на 0,1%.

Але загалом в агросекторі населення продовжує втримувати свої позиції, не зважаючи на конкуренцію з боку підприємництва в галузі. Так, у господарствах утримується 73,3% загальної кількості великої рогатої худоби, у тому числі корів – 78,8%; свиней – 40,9%; овець і кіз – 76,3%; птиці всіх видів – 40,3%.

За розрахунками, на 1 травня поточного року у господарствах усіх категорій налічувалося 229,8 тисячі голів великої рогатої худоби, в тому числі 123,8 тисячі корів, свиней – 320,3 тисячі, овець та кіз – 43,8 тисячі, птиці свійської – 5,9 мільйона голів, повідомили в Головному управлінні статистики у Хмельницькій області. Кількість великої рогатої худоби в порівнянні до торішнього 1 травня зменшилась на 0,6%, (корів – на 1,6%), птиці – на 7,3%, а овець та кіз збільшилась на 24,4%, свиней – на 4,4%.

Як бачимо, у тваринництві панує стабільність із незначними коливаннями, окрім ситуації із «дрібними тваринками». Різке збільшення кількості овець і кіз у бізнесі підприємствами свідчить, що, можливо, «вони щось знають» щодо значних прибутків саме в цьому напрямі розвитку тваринництва.

Стокове зображення від Depositphotos

Автор: Костянтин Зварич

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook