Новини
Суспільство

На Хмельниччині представники декількох громад просять запустити процес малої приватизації

Непрацюючі підприємства та занедбане майно можуть приносити дохід, якщо у них буде ефективний власник. Саме задля цього представники місцевих рад Хмельниччини звернулись до Верховної Ради України щодо прийняття пакету законів щодо малої приватизації.

Ми, депутати місцевих рад, виступаємо за чесну та прозору приватизацію, що дозволить підняти з руїн покинуті підприємства, привести до ладу занедбане майно і довгобуди, запустити економіку, дати людям роботу і наповнити як державний бюджет, так і бюджети громад.  Усі 30 років української незалежності, під виглядом захисту інтересів держави і недопущення приватизації, здійснювався масштабний дерибан. Кошти, майно, нерухомість державних та комунальних підприємств, які мали приносити дохід народу України, працювали на збагачення політиків та корупціонерів різного рівня.  В результаті: з-понад 3 000 колись працюючих державних підприємств 1 000 давно зупинилися, а їхні борги перевищують вартість. Близько 15% усього народного майна здається в оренду нелегально, збагачуючи корупціонерів, – йдеться у заяві фракцій місцевих рад від “Слуги Народу”.

З таким зверненням, виступили наступні місцеві ради:

  • Деражнянська міська рада;
  • Старокостянтинівська міська рада;
  • Нетішинська міська рада;
  • Полонська міська рада;
  • Шепетівська міська рада;
  • Китайгородська сільська рада;
  • Орининська сільська рада.

Непрацюючі заводи, занедбані приміщення, довгобуди, державні підприємства, що не розвиваються і отримують дохід на рівні оренди однокімнатної квартири, повинні знайти нових, ефективних власників. А вже вони на їхній базі створять робочі місця і платитимуть державі податки.

Сьогодні кожне п’яте з українських держпідприємств – збиткове; кожне третє – давно зупинилося. Їх може врятувати лише приватний інвестор, або вони кінцево занепадуть і перетворяться на купи сміття.

Депутати наголошують, що мала приватизація має стосуватися виключно нестратегічних підприємств.

Стокове зображення від Depositphotos

Автор: Адміністратор сайту

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook