Новини
Інфраструктура

Середня площа квартир у новобудовах Хмельниччини – 100 метрів квадратних

У першому кварталі в області прийнято в експлуатацію 56 тисяч квадратних метрів загальної площі житлових будівель. Цьогоріч галузь дещо пригальмувала: житлове будівництво скоротилося на 12,4% у порівнянні з торішнім січнем-березнем.

Із загального обсягу 50,8% прийнято в експлуатацію в одноквартирних будинках, 49,2% – в будинках із двома та більше квартирами. У цілому по області збудували 564 квартири. Середній розмір житла становив 99,3 квадратних метра загальної площі, при цьому в сільській місцевості – 144,1 метра, у міській – 94,6 квадрата загальної площі.

Якщо відверто, то розміри квартир, які здають забудовники, дещо вражає. Виявляється, люди, які прагнуть поліпшити житлові умови, доволі заможні. Бо житло на сто квадратів навряд чи можна вважати квартирою для нужденних.

В обласному центрі прийнято в експлуатацію 28,6 тисячі квадратних метрів загальної площі житлових будівель, або 51,1% загального обсягу. В усьому Хмельницькому районі (разом з обласним центром) збудовано майже три чверті цьогорічного житла – 41,1 тисячі квадратних метрів. Щоправда, район «відстав» від минулорічних показників на 22,9%.

Шепетівський район залишився на минулорічному рівні – зведено 5,4 тисячі квадратів. А Кам’янець-Подільський район значно покращив показники: зростання на 81,7% до 9,5 тисячі квадратів. Мабуть, район «компенсує» будівельний провал своє «столиці» в минулому році: місто Кам’янець-Подільський за весь 2020-й звело 9,6 тисячі квадратних метрів, що становило 21,8% до показників 2019-го.

Крім того, у січні-березні 2021-го прийнято в експлуатацію дачні та садові будинки (нового будівництва) загальною площею 5,7 тисячі метрів квадратних, повідомили у Головному управлінні статистики у Хмельницькій області. Це на 16% більше у порівнянні з відповідним періодом 2020 року.

Стокове зображення від Depositphotos

Автор: Костянтин Зварич

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook