Новини
Інфраструктура

Капітальні інвестиції в будівництво житла на Хмельниччині впали на чверть

У січні-березні підприємствами та організаціями області за рахунок усіх джерел фінансування освоєно 1,6 мільярда гривень капітальних інвестицій, що в порівнянних цінах на 6,9% менше від обсягу капінвестицій за перший квартал минулого року.

Найвагомішу частку капітальних інвестицій (99,5% загального обсягу) вкладено в матеріальні активи, з яких у машини, обладнання та інвентар і транспортні засоби – 59,9% усіх інвестицій, у будівлі та споруди – 35,1%.

Головним джерелом капітальних інвестицій, як і раніше, залишаються власні кошти підприємств і організацій, за рахунок яких освоєно 69,6% загального обсягу. Частка залучених і запозичених коштів, зокрема, кредитів банків та інших позик становила 13,6%. За рахунок коштів державного та місцевих бюджетів освоєно 8,7% капітальних інвестицій, коштів населення, витрачених на будівництво житла, – 5,0%.

Суттєву частку капінвестицій освоєно підприємствами промисловості – 553,4 мільйона гривень (33,9% від загального обсягу), сільського, лісового та рибного господарств – 348,5 мільйона (21,3%).

Натомість гроші практично не вкладалися у професійну, наукову та технічну діяльність – 844 тисячі гривень, освіту – 2,1 мільйона, мистецтво, спорт, розваги та відпочинок – 265 тисяч гривень. Усе разом – менше відсотка!

Капітальні інвестиції в житлове будівництво в порівнянні з січнем-березнем 2020 року зменшилися на 22,1%, повідомили в Головному управлінні статистики у Хмельницькій області.

Стокове зображення від Depositphotos

Автор: Костянтин Зварич

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook