Новини
Офіційно

У Хмельницькому управителям будинків створюють нерівні умови конкуренції

Південно-Західне міжобласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України зобов’язало виконавчий комітет Хмельницької міської ради не допускати антиконкурентних дій, які можуть призвести до обмеження конкуренції.

Аби взяти участь у конкурсному відборі, потенційні управителі багатоквартирних будинків у Хмельницькому повинні мати досвід роботи з надання послуг з обслуговування та утримання будинків та прибудинкових територій не менше двох років, а обсяги наданих послуг обслуговування мають становити не менше 50% від загальної площі будинків, вказаних у об’єкті.

Такі вимоги до майбутніх управителів були визначені рішенням виконавчого комітету Хмельницької міської ради ще у 2018 році. Як встановили у Південно-Західному міжобласному територіальному відділенні Антимонопольного комітету України, ці критерії були обов’язковими і фактично позбавили можливості взяти участь у конкурсі тих суб’єктів господарювання, які працюють на ринку менш як два роки або надають послуги по одному чи декількох будинках.

Через дії виконавчого комітету окремі суб’єкти господарювання отримали переваги у конкуренції, а їх конкуренти як з м. Хмельницького, та і з інших регіонів України, не мали можливості взяти участь у конкурсі, – йдеться у повідомленні пресслужби Південно-Західного міжобласного територіального відділення Антимонопольного комітету України.

Виконавчий комітет Хмельницької міської ради антимонопольники зобов’язали у разі надходження протоколів зборів співвласників багатоквартирного будинку з проханням призначення управителя та проведення відповідного конкурсу, дотримуватися вимог чинного законодавства.

Стокове зображення від Depositphotos

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook