Новини
Кримінал

На Хмельниччині блокували схему викрадення комплектуючих до військових літаків

Військовослужбовець однієї з частин, що дислокується на території Хмельницької області, протягом тривалого часу викрадав зі складів та за допомогою спільників продавав комплектуючі до авіатехніки. Замовниками були комерційні структури, які крадене майно реалізовували на території України та за кордоном. Злочинну схему блокували контррозвідники Служби безпеки України.

Під час обшуків, які правоохоронці провели у помешканні підозрюваного, виявили та вилучили більше сотні виробів, які підготували для відправки замовнику. Серед вилученого майна, зокрема, були важливі комплектуючі для літаків Су-24 та МіГ-23Б.

Зловмиснику повідомлено про підозру за статтею 191 ККУ – привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем. За такий злочин передбачене покарання у вигляді штрафу – до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до двох років, або обмеженням волі на строк до чотирьох.

Щодо підозрюваного вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу. Також встановлюються всі особи, причетні до вчинення незаконних дій, повідомляють у пресслужбі СБУ у Хмельницькій області.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook