Новини
Здоров’я

На Хмельниччині для госпіталізації хворих на COVID-19 залишили 4 лікарні

Крива нових випадків захворювання на ковід поступово повзе донизу. Обмеження повністю поки що не скасовують (Кабмін схвалив постанову про встановлення в Україні адаптивного карантину до 30 червня), проте хмельничани, до прикладу, поступово повертаються до майже звичного ритму життя. Кількість “ковідних” лікарень в області скорочують до 4. Проте укомплектовувати медичні заклади, зокрема, кисневими концентраторами, не припиняють.

Із 27 залишиться 4

Рішення про оптимізацію медичних закладів, де лікують хворих на COVID-19, було прийняте за результатами селекторної наради Департаменту охорони здоров’я Хмельницької ОДА. Із 27 “ковідних” лікарень від сьогодні, 1 червня, базовими залишається чотири: дві у Хмельницькому (інфекційна та міська), Славутська міська та Дунаєвецька багатопрофільна. Про це повідомили на сторінці у Фейсбук Управління охорони здоров’я Кам’янець-Подільської міської ради.

Також у повідомленні зазначено, що перепрофільовані відділення КНП “Кам’янець-Подільська міська лікарня” відновлюють роботу у звичному режимі.

В області станом на останній день травня від початку пандемії зареєстровано 87 963 лабораторно підтверджених випадки COVID-19. За попередню добу виявлено 6 нових випадків захворювання: по 3 у Хмельницькому та у Шепетівському районах.

Завантаженість ліжкомісць з киснем у закладах, що надають допомогу хворим з COVID-19, по області складає 17% (408 хворих, 78 – з підозрою). Кількість летальних випадків внаслідок ускладнень через COVID-19 в області – 1800.

Як свідчить СOVID-статистика, у районах області (за новим адміністративно-територіальним устроєм) на середину дня 31 травня від початку пандемії зафіксовано:

  • Хмельницький район: 53147 випадків захворювання (лікуються – 2314; одужали – 49858; летальних – 975);
  • Шепетівський район: 16381 випадків (лікуються – 452; одужали – 15538; летальних – 391);
  • Кам’янець-Подільський район: 18435 випадків (лікуються – 255; одужали – 17746; летальних – 434).

Концентраторів на 22 мільйони

Медичні заклади Хмельниччини продовжують укомплектовувати кисневими концентраторами, необхідними для лікування хворих на ковід, а також тих, хто проходить реабілітацію після небезпечної хвороби вдома.

Днями на обласну базу спецмедпостачання прибула чергова партія обладнання. Всього для центрів ПМСД та амбулаторій сімейної медицини області придбали 596 кисневі концентратори. З державного бюджету на це виділили 22 мільйони субвенції.

Пацієнти, що лікуються амбулаторно від COVID-19 чи проходять вдома реабілітацію після цієї хвороби, зможуть отримати необхідну кисневу підтримку. Рішення про надання концентратора у тимчасове користування прийматиме сімейний лікар. Ця допомога для пацієнта буде абсолютно безкоштовною, – зазначив голова Хмельницької облдержадміністрації Сергій Гамалій.

Стокове зображення від Depositphotos

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook