Новини
Інфраструктура

У хмельницьких маршрутках вечірній проїзд коштуватиме менше, ніж вдень

Підняття тарифів на проїзд, яке почало діяти у Хмельницькому від сьогодні, 1 червня, принесло містянам несподіваний “сюрприз”. Збільшивши ціну на перевезення у тролейбусах та маршрутках, вартість проїзду у вечірній час в останніх підіймати не стали. Тож тепер їздити увечері буде дешевше. Якщо буде чим.

Нагадаємо, “вечірній” тариф – 6 гривень – на перевезення у маршрутках та автобусах затвердили у Хмельницькому наприкінці серпня 2018 року. Майже три роки хмельничани після 20.00 платили за проїзд на гривню більше. Тепер же, після чергового підняття тарифів вечірні поїздки коштуватимуть на 2 гривні дешевше, ніж денні.

Раніше, ще до подорожчання, хмельничани неодноразово скаржилися на відсутність транспорту на вулицях міста у вечірній час. Як їздитимуть маршрутки тепер – невідомо, залишається лише чекати та спостерігати. Щоправда, у владі обіцяють після підвищення ціни проїзду жорстко контролювати приватних перевізників, особливо дотримання ними графіків руху у вечірній час. Разом з тим, за підсумками проведеного конкурсу виявилося, що мінімум 5 автобусних маршрутів у Хмельницькому не є привабливими для перевізників.

Хмельничани ж тим часом діляться враженнями від поїздок у маршрутках після його здорожчання. Звісно, якогось стрімкого покращення в плані комфорту, напевно, не сподівався ніхто. Проте, до прикладу, дехто мав надію, що “водії хоча б пил повитирають та підлогу помиють, не кажучи вже за сідушки”.

Але засмальцовані підголовники можна ж колись попрати? – обурюються у соцмережах пасажири.

Поскаржилась хмельничанка і на водія, який курить під час руху, через що у салоні маршрутки постійно пахне димом. Причому, судячи з коментарів, водій працює на цьому маршруті, щонайменше, 4 роки. І, відповідно, стільки ж задимлює транспортний засіб, не реагуючи на зауваження, або ж відповідаючи грубістю.

Стокове зображення від Depositphotos

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook