Новини
Події

У Хмельницькому відбудеться “кольоровий забіг” заради безпритульних тварин

Ініціатори заходу, який відбудеться в обласному центрі на підтримку безпритульних тварин – бігові клуби Flash Run та IronClub. Під час заходу можна буде зробити благодійний внесок на підтримку безпритульних тварин.

Як зазначають організатори забігу, їхня мета – показати, що такі події можуть проходити весело, а також мати важливу благодійну складову.  Тож кольоровий благодійний забіг по суті буде марафоном у вирі фарб Холі, спрямованим на допомогу безпритульним тваринам.

Це буде вперше, але на майбутнє, я би хотів, аби це перетворилося на флешмоб. Адже в кожному місті є, як мінімум, біговий клуб. І не лише біговий, а й інших видів спорту. І я розумію, що в кожному місті є як державні притулки, так і ті, які спонсорують волонтери. Тож я хотів би започаткувати ідею, аби в кожному місті проходили такі масові акції та змагання для безпритульних тварин, – зазначив у коментарі МТРК Місто організатор кольорового благодійного забігу Сергій Коршиков.

За статистикою, для утримання тварин в притулку на тиждень необхідно близько 40 кг сухого корму та 120 кг круп. Загальні витрати в місяць становлять в межах 60-70 тисяч гривень. На лікування потрібно ще близько 25-40 тисяч гривень, зазначають організатори заходу.

Тож найбільшою проблемою на сьогодні є відсутність стабільного фінансування, яке би дозволило утримувати тварин. Саме тому всім небайдужим пропонують приєднатися до кольорового забігу та, по можливості, допомогти притулкам.

Як стати благодійником 

  • зареєструватися за посиланням та пробігти з організаторами 5 або 10 кілометрів заради доброї справи.
  • зробити пожертву від 200 грн – зібрані кошти будуть перераховані на підтримку тваринного притулку “Врятуй життя”.

Забіг відбудеться 6 червня 2021 року. Місце проведення: парк ім. М. Чекмана.

Програма заходу:

  • 8:30 – збір та видача стартових пакетів учасникам (орієнтир для місця збору – набережна, біля нового спортивного майданчика)
  • 9:00 – руханка перед забігом та розвіювання фарб
  • 10:00-10:30 – кольорова фотосесія і вручення медалей учасникам забігу
  • 10:40 – пікнік.

Також можна принести з собою на благодійний забіг, усе що може допомогти нагодувати та створити комфорт тваринам у притулку: теплі речі, корм, крупи.

Забіг буде проводитись з дотриманням усіх карантинних умов, встановлених КМУ України, зазначають організатори заходу.

Стокове зображення від Depositphotos

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook