Новини
Бізнес

З початку року платники податків Хмельниччини спрямували до бюджету 5,7 мільярда гривень

Протягом січня-травня 2021 року обсяг надходжень до бюджетів усіх рівнів від платників податків Хмельницької області склав 5,7 мільярда гривень, що у порівнянні з відповідним періодом минулого року більше на понад 1 мільярд гривень.

Індикативне завдання виконано на 104 відсотки, що дозволило забезпечити додаткові податкові надходження у сумі 217 мільйонів гривень.

У підсумку доходи державного бюджету досягли рівня у 2,5 мільярда  гривень. Забезпечено темпи росту платежів на 127 відсотків, що у грошовому значенні становить майже 527 мільйонів гривень. Зокрема, загальна сума сплаченого до держскарбниці податку на додану вартість склала понад 1 мільярд гривень.

Водночас територіальні громади краю отримали для розвитку та забезпечення соціальних потреб 3,2 мільярда податкових платежів. Домінуючим сегментом у місцевому бюджеті є податок на доходи фізичних осіб, якого з легальних доходів працюючих подолян сплачено у сумі 2,2 мільярда гривень.

Як зазначили в Головному управлінні ДПС у Хмельницькій області, системне наповнення дохідної частини бюджету базується на сумлінні соціально відповідального бізнесу та ефективній діяльності електронних сервісів, які надаються податковою службою, а також впровадженні аналітичних систем управління та моніторингу економічних процесів.

Податкова служба працює відкрито, прозоро, а головне доброзичливо у комунікаціях з сумлінним бізнесом, демонструючи сучасний підхід у впровадженні новацій та інформаційно-комунікаційних проектів, – кажуть податківці Хмельниччини.

За інформацією ДПС у Хмельницькій області

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook