Новини
Культура

У Хмельницький завітала мандрівна фотовиставка, присвячена військовому

Про життя поза війною та армійські будні Віталія Марківа розповідає мандрівна фотовиставка, що упродовж двох днів наприкінці тижня діяла у холі обласного управління поліції.

Чотири роки тому історія учасника боїв за Слов’янськ, Попасну та Станицю Луганську, сержанта батальйону імені генерал-майора Сергія Кульчицького Національної гвардії сколихнула усю Україну. Суд Італії визнав Віталія Марківа винним у вбивстві на Донбасі італійського репортера. Вважаючи цю справу політично заангажованою, наші співвітчизники по всьому світу піднялися на підтримку армійця. Аж допоки торік у листопаді його повністю не було виправдано.

Цією фотовиставкою, на прикладі життя і боротьби Віталія, ми розповідаємо історію про стійкість, мужність та вірність присязі, про підтримку і братерство, – розповів виконуючий обов’язки заступника командира в/ч 3053 по роботі із особовим складом Національної гвардії України Ярослав Бігус.

На одних світлинах Віталій Марків разом зі своєю дружиною – у мирному житті та окрилений коханням. На інших він у колі побратимів у зоні війни. Переважна кількість фотографій – з особистого архіву нацгвардійця. Але є й такі, які передали його друзі. Загалом на десяти стендах зібрали 64 аматорські світлини.

На місці Віталія міг опинитися будь-хто з армійців, – каже керівниця сектору комунікації головного управління Нацполіції у Хмельницькій області Інна Глега. – Чотири роки тому за ґрати потрапила не конкретна людина. Разом із Віталієм Марківим ув’язнили усю країну.

Речниця нагадала: поліціянти нашого краю неодноразово долучалися до акцій міжнародної кампанії «Звільнити Марківа». На підтримку армійця на фасаді відомства розгортали великий банер. Ці факти стали тим аргументом, чому ж приміщення управління обрали місцем для проведення фотовиставки.

Крім того, у деяких спецопераціях у зоні ООС, разом із Марковим, брали участь і правоохоронці Хмельниччини, – каже Інна Глега.Цими світлинами ми хотіли розказати їм трохи більше, хто такий Віталій Марків. Загалом на світовій арені його історія – це доказ того, що наша держава може захистити своїх громадян».

Українськими містами, де дислокуються частини Нацгвардії, фотовиставка мандрує другий місяць поспіль. З понеділка її зможуть переглянути жителі і гості Кам’янця-Подільського. Тут світлини експонуватимуться упродовж тижня. А затим попрямують Україною далі.

Ольга Нєсмєянова. Фото авторки

Читайте також: У Хмельницькому відкрилася виставка подільських хатніх ікон

Автор: Адміністратор сайту

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook