Новини
Інфраструктура

Мешканці Хмельниччини можуть замовити послугу з технічного обслуговування газових мереж

За досить невелику суму мешканці області, які отримують блакитне паливо від «Хмельницькгазу», отримають низку послуг, які дозволять зробити газопостачання в їхні будинки безпечним та вчасним, адже витоки газу на внутрішніх мережах є причиною більше половини викликів аварійної служби 104.

Така аварійність пов’язана з відсутністю вчасного технічного обслуговування та зношеністю мереж. Оскільки з 2015 року кошти у тарифі на проведення цих робіт не передбачені, «Хмельницькгаз» пропонує за доступною ціною – 300 гривень на рік – замовити послугу з технічного обстеження та безпечно споживати газ.

Що отримає споживач, підписавши угоду з «Хмельницькгазом»?

  • обстеження газової мережі на предмет можливих витоків газу від вводу до будинку (квартири) до газового приладу;
  • приладовий контроль на щільність з’єднань газопроводів;
  • огляд наявності та перевірку герметичності футлярів у місцях прокладання через зовнішні і внутрішні конструкції будинку;
  • перевірку працездатності і змащування запірних пристроїв, встановлених на газопроводах,
  • усунення витоків на муфтових з’єднаннях.

До вартості договору не включене обслуговування газових приладів та ремонт внутрішніх мереж, а також приладів обліку. Згідно з діючим законодавством, технічне обслуговування – це контроль за технічним станом, перевірка на загазованість, виявлення місць витоку газу, очищення, змащення та інші операції з утримання працездатності і справності газових мереж.

Шановні споживачі! Подбайте про свою безпеку, дотримуйтесь правил безпеки використання газу в побуті та проводьте 1 раз на рік технічне обслуговування газових мереж, аби уникнути надзвичайних ситуацій, – наголошують у пресслужбі “Хмельницькгазу”.

Куди звертатись для заключення договору?

Звертайтесь до менеджера у ваш Клієнтський простір 104.ua за місцем проживання (у Хмельницькому – вулиця Свободи,22)  або телефонуйте (067) 01 14 104, (0382) 742 104

АТ «Хмельницькгаз» зобов’язується якісно надавати послуги у рамках дії договору, а споживач має забезпечити працівникам (за наявності посвідчення) вільний доступ до внутрішніх газових мереж для виконання робіт з їх технічного обслуговування. Зверніть увагу, що укладення договору про здійснення технічного обслуговування відбувається виключно на добровільних засадах , але є обов’язком споживача згідно вимог Правил безпеки систем газопостачання.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook