Новини
Суспільство

Доля кінотеатру “Мир”: хмельничани надають пропозиції

Будівля колишнього кінотеатру “Мир” знаходиться в аварійному стані у центрі Хмельницького. У міській раді сподіваються, що гроші на відновлення нададуть інвестори.

Планується реконструкція будівлі, а хмельничани вносять пропозиції щодо подальшої долі споруди. Так, 8 червня, у межах проєкту Ради Європи, відбулося обговорення і напрацювання пропозицій щодо території будівлі кінотеатру “Мир” та презентація варіантів європейського досвіду оновлення подібних будинків.

Наразі в будівлі розташований монотеатр “Кут” площею 210 квадратних метрів. У володіннях театру – необхідні цехи для постановки камерних моновистав.

Керівник управління архітектури і містобудування Хмельницької міської ради Максим Дружинін вважає, що у новому проєкті театр має залишитись на тому ж місці. Пітримує збереження і розширення мистецького простору й активіст громадської організації “Територія” Андрій Зоїн.

У коментарі Суспільному він зазначив:

“Зараз всі міста Європи і навіть Україна, навпаки вони роблять центри пішохідними, тобто вони звільняються від машин. Мене більш цікавить якийсь арт-центр, або продовження моно театру Кут, який є єдиний в Україні, зробити його більшим”.

Наразі, остаточної відповіді на питання “Що буде з кінотеатром “Мир”?” немає. Консультації з громадськістю продовжуються. Не визначено, чи залишать будівлю для реконструкції, чи приберуть, а на її місці побудують нове приміщення. Відомо одне – згідно плану, на даному місці не може бути побудована будівля на понад п’ять поверхів.

Задля врахування думки усіх соціальних груп населення та зацікавлених сторін, на яких впливає створення громадського простору проводиться збір електронних та письмових пропозицій.

Строки збору електронних та письмових пропозицій тривають до 17 червня цього року.

Для участі в публічних консультаціях Ви можете:

  • Залишити коментар на сервісі електронних консультацій: https://consult.e-dem.ua/consultations/282
  • Заповнити онлайн-анкету: https://cutt.ly/Qni5pme
  • Написати електронного листа з поміткою «Кінотеатр «Мир»
  • Пропозиції на електронну пошту: arh-prijm@khm.gov.ua або genplan_km@ukr.net
  • Написати листа на Хмельницьку міську раду за адресою: вул. Гагаріна, 3, Хмельницький, 29000. З поміткою «Кінотеатр «Мир». Пропозиції».

Автор: Наталя Кошай

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook