Новини
Новини ОТГ

Медики Славутської лікарні готуються до страйку

Медичні працівники “Славутської міської лікарні імені Ф.М.Михайлова” стурбовані невиплатою доплати медперсоналу за виконану роботу. Вразі непогашення заборгованості медики готові страйкувати.

Таке рішення ухвалили на розширеному засіданні профспілкового комітету вказаного медзакладу.

Зазначається, що основним питання порядку денного була ситуація, яка склалася з підписанням договору з Національною службою здоров’я України за програмою медичних гарантій за пакетом медичних послуг “Стаціонарна допомога пацієнтам з гострою респіраторною хворобою COVID-19” та невиплатою доплати медичному персоналу за виконану роботу в квітні цього року.

Щоб вирішити проблему працівники лікарні звертались до міського голови Василя Сидора, в.о. голови Національної служби здоров’я України (НСЗУ) Андрія Віленського, директора Західного департаменту НСЗУ Мар’яни Возниці.

В разі нереагування на звернення до 09 червня і невиплати доплати у повному обсязі, медики готові до проведення страйку, адже ризикували власним життям і здоров’ям.

На сторінці медзакладу у соцмережі вказано, що в квітні в стаціонарах інфекційних відділеннях та ВАІТ Славутської міської лікарні, отримали стаціонарну медичну допомогу – 298 пацієнтів, повністю пролікований і виписаний – 221 пацієнт. Крім того, з числа пролікованих 219 були підключені до джерел подачі кисню, а 19 з них на апаратах ШВЛ. Протягом цього періоду кількість кисневозалежних протягом доби сягала – 60 пацієнтів, а в пікові дні споживання кисню було на рівні 80-90 балонів.

Також з 02 квітня на базі лікарні було розгорнуто мобільний госпіталь ДСНС на 120 ліжок, в якому було проліковано 27 хворих на коронавірус, і для його належного забезпечення була створена одна бригада в кількості 22 осіб медичного персоналу.

Автор: Наталя Кошай

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook