Новини
Дозвілля

У Хмельницькому за затемненням спостерігатимуть через сонячний телескоп

Всіх бажаючих містян кличуть на майдан Незалежності у Хмельницькому, де протягом чотирьох годин через спеціальний прилад можна буде спостерігати за унікальним природним явищем.

З ініціативою популяризації науки шляхом спостереження за сонячним затемненням виступив хмельничанин Андрій Попик. За його словами, планується цікавий просвітницький захід, який у когось може запалити інтерес до космосу. Крім того, як зазначив активіст, така акція дозволить зайвий раз акцентувати увагу на тому, що в Хмельницькому потрібен дитячий астрономічний гурток з відповідним обладнанням.

Планується, що спеціальне обладнання, через яке можна буде безпечно дивитися на Сонце, працюватиме на майдані з 11.00. до 15.00. Звісно, якщо погода не зіпсується і дозволить це зробити. Комунальники обіцяють надати доступ до електрики, а меблями забезпечить “Молодіжний центр”.

Коментуючи допис, хмельничани жартома пропонують й інші прилади, через які можна спостерігати за Сонцем. До прикладу, такі.

Затемнення розпочнеться о 13:26:07 за київським часом, максимальної фази досягне 14:15:27 і закінчиться о 15:03:29. У Україні можна буде спостерігати, як Місяць закриє приблизно 5-7% диску Сонця).

Запрошуємо поглянути на Сонце всіх: і дітей з жагою до пізнання, і депутатів, які цю дитячу жагу можуть задовольнити своїми рішеннями, і просто щасливих хмельничан з гарним настроєм! резюмує Андрій Попик.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook