Новини
Здоров’я

Хмельничани створили ажіотаж у перший день масової вакцинації

Сьогодні, 12 червня, у Хмельницькому запрацював перший центр масової вакцинації, де отримати щеплення від COVID-19 можуть всі бажаючі. Біля приміщення філії Суспільного чимало охочих отримати вакцину утворили довжелезну чергу.

Стартувала робота центру вакцинації у Хмельницькому о 9.00. О 10.00 черга з охочих вакцинуватися від приміщення телерадіокомпанії простягнулася майже до приміщення департаменту освіти. Попри те, що рухалася вона швидко, хмельничани нарікали: процедура до кінця не продумана – чимало літніх людей, які прийшли, щоб отримати щеплення, змушені були стояти на спеці, в очікуванні, коли підійде їхня черга. Лише декому вдалося присісти на винесених на вулицю стільцях.

Сам центр вакцинації розгорнули на другому поверсі телерадіокомпанії. Тут хмельничани, які попередньо заповнили необхідні документи, проходили процедуру реєстрації, а після цього отримували саму вакцину. За годину роботи центру, як повідомив один з його працівників, щепилося понад сотню містян.

Як зазначив очільник департаменту охорони здоров’я ХМР Борис Ткач, вакцинуватися може будь-хто, хто виявить бажання. Пріоритетів у цьому випадку немає. Єдине виключення – діти до 18 років, яких поки що масово не вакцинують.

Були у нас сумніви, підуть люди, не підуть, але бачимо, що є, як на виборах кажуть, явка. Зранку був сильний ажіотаж, зараз черга більш-менш впорядкувалася. Вона рухається швидко, шість бригад у нас працює, – прокоментував Борис Ткач.

Також додав, що відкриття такого центру дає можливість вакцинувати більше людей, оскільки та вакцинація, яка відбувалася раніше, мала певні обмеження за віковими та професійними показниками.

Крім того, як зазначив Борис Ткач, центр вакцинації працюватиме щовихідних, тож потреби поспішати та намагатися вакцинуватися у перші дні його роботи та створювати черги і відчувати певний дискомфорт, немає.

Нагадаємо, хмельничани у центрі вакцинації отримують щеплення препаратом CoronaVac. За словами медиків, вакцинація цим препаратом відбувається у два етапи. Тож ті, хто отримав щеплення сьогодні, мають прийти по другу дозу за місяць.

Нагадаємо, всього на Хмельниччині сьогодні почали роботу два центри масової вакцинації від COVID-19 – один в обласному центрі, інший – у Кам’янці-Подільському.

Всього за 7 годин роботи центру у Хмельницькому в перший день вакцинувалося 850 містян. Таку інформацію повідомив Хмельницький міський голова Олександр Симчишин.

Центр продовжить роботу завтра, також плануємо, що працюватиме щовихідних, – нагадав мер.

Що ж до Кам’янця-Подільського, то там містяни не поспішали скористатися можливістю отримати вакцину. Із запланованих 600 осіб прийшли у центр протягом його роботи 197 кам’янчан.

Таким чином, у перший день роботи центрів вакцинації на Хмельниччині всього вакцинували 1047 подолян.

Відео: Nagolos TV.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook