Новини
Суспільство

Мешканець Хмельниччини вийшов на майдан з протестом

Чоловік, який потерпає від алергії, стверджує: через хімікати, які розпилюють на полях аграрії, стан його здоров’я погіршується. У те, що влада його почує та втрутиться у ситуацію, він не вірить, а свій вихід на майдан з протестом називає “останнім криком душі”.

У своєму дописі на Фейсбук Віктор Галущак, який має алергію на хімічні речовини з важкими наслідками для здоров’я, зазначає:

Потягом трьох місяців орендарі навколо села Велика Побійна колишнього Дунаєвецького району обробляють посіви агрохімікатами, зокрема, пестицидами. Я неодноразово звертався в Головне управління Держпродспоживслужби у Хмельницькій області з проханням провести дослідження в цей період землі, води і, особливо, повітря. На жаль, отримав стандартні відписки, про те, що факти отруєння повітря хімікатами і їх сполуками не підтверджуються. Не можу зрозуміти: державний контролюючий орган не досліджує хоча б повітря в період обробки земель хімікатами. Тому я і вийшов на площу з цим плакатом без надії щось змінити (тут неможливо нічого змінити). Останній крик душі.

Стокове зображення від Depositphotos

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook