Новини
Культура

Три дні Хмельницький фестивалив в стилі “джаз”

Замість криків вболівальників два вечори поспіль над хмельницьким стадіоном “Поділля” лунали захоплені овації, а над ними панували ритми джазу. Триденний “JazzFest Podillia 2021“, який, нарешті, пройшов не лише у форматі офлайн, а й у межах міста, зібрав чимало охочих послухати музику, відпочити на свіжому повітрі та просто пригадати, як воно – фестивалити майже як колись.

Дев’ять джазових гуртів побачили та почули хмельничани протягом п’ятниці та суботи на сцені, яку встановили на полі стадіону. Музику любителям джазу дарували Dennis Adu Big Band, Roland Abreu & The Cuban Latin Jazz, «Travelling to the centre of Europe», ManSound, Focusyear Band 21, Paul Komolafe, Julia Shved & Shockolad. Яскраві емоції отримали містяни також від виступів Big Band-ів Національного президентського оркестру, Хмельницького муніципального естрадно-духового оркестру та Богдана Кравчука, а також оркестру головного управління національної поліції у Хмельницькій області.

У неділю ж, в останній день фестивалю, програма фесту мала два заходи. Вранці відбувся майстер-клас Олексія Боголюбова з джазового музикування у Хмельницькій школі мистецтв. А завершився фестиваль переглядом німого фільму Чарлі Чапліна “Цирк” з джазовими імпровізаціями Олексія Боголюбова у кінотеатрі імені Т. Шевченка.

Попри те, що такий формат джазового фесту був трохи незвичним, все ж територію стадіону максимально намагалися наблизити до традиційних фестивальних правил. Були тут і фотозони, де всі охочі могли зробити фото на пам’ять, і фуд-корти, завдяки яким глядачі могли підкріпитися гарячим та холодними напоями та традиційними вуличними наїдками.

Також в одному з наметів можна було придбати брендовану маску, яка поки залишається актуальною в умовах карантину, та зробити брендоване тату.

Побачити на стадіоні можна було і відомих хмельницьких музикантів, які прийшли послухати колег.

Що до музики, то описувати її словами – невдячна справа. Її треба слухати. Що із задоволенням робили вчора та позавчора хмельничани, неодноразово викликаючи музикантів на “біс” та не відпускаючи їх зі сцену. А на знак подяки накривали оваціями та криками “браво!”

Відео: Наголос ТВ

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook