Новини
Суспільство

Газ на Хмельниччині подорожчав на 11,1%

Інфляція в травні дещо пришвидшилася: споживчі ціни у порівнянні з попереднім місяцем  збільшилися на 0,9%, по Україні – на 1,3%, з початку року – на 5,1 та 6,1% відповідно.

На споживчому ринку області у травні ціни на продукти та безалкогольні напої зросли на 0,5%. Найбільше (на 9,4% та 8,9% відповідно) подорожчали соняшникова олія та фрукти. У межах 3,3 – 0,4% підвищились ціни на м’ясо птиці, рис, сало, кондитерські вироби з борошна та цукру, продукти перероблення зернових, яловичину, свинину, рибу та продукти з риби, макаронні вироби. Водночас суттєво – на 18,3% подешевшали яйця, на 5,1–0,2% – овочі, молоко, сметана, цукор, маргарин, сири, кисломолочна продукція, масло, хліб, безалкогольні напої.

Алкогольні напої та тютюнові вироби подорожчали на 0,3%, за рахунок тютюнових виробів: ціни зросли на 1,2%. Водночас вартість алкоголю знизилася на 0,7%.

Зростання цін (тарифів) на житло, воду, електроенергію, газ та інші види палива на 4,4% зумовлено підвищенням тарифів на природний газ на 11,1%. Також збільшилась плата за оренду житла (на 2,4%), його утримання та ремонт (на 2%).

У сфері охорони здоров’я ціни збільшились на 0,8%, що спричинено подорожчанням фармацевтичної продукції на 1%. Ціни на транспорт у цілому зросли на 0,6% за рахунок подорожчання проїзду в залізничному та автодорожньому пасажирському транспорті на 2,9% та 1,8% відповідно. Крім того, паливо та мастила додали в ціні 0,5%. Разом з тим, на 0,6% подешевшали автомобілі.

У сфері зв’язку підвищення цін (тарифів) на 2,2% відбулось внаслідок  подорожчання послуг мобільного зв’язку на 4,5%.

Серед інших товарів та послуг зростання цін (на 2,3 – 0,1%) відбулось на харчування поза домом, предмети домашнього вжитку, побутову техніку та поточне утримання житла, одяг та взуття, повідомили в Головному управлінні статистики у Хмельницькій області.

Стокове зображення від Depositphotos

Автор: Костянтин Зварич

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook