Новини
Дозвілля

“My Fest” у Хмельницькому: великий пікнік з музикою та дощем (ФОТО)

Перший день молодіжного фестивалю пройшов весело, насичено, яскраво і з традиційним дощем, який ледь не зіпсував головну родзинку заходу – світлове шоу – та скасував фінальну частину програми – кінопоказ просто неба. Попри це хмельничани мали можливість повернутися до звичного формату фестивального руху, хоч і з певними обмеженнями.

“My Fest” – фестиваль створений молоддю для молоді понад десять років тому. Тим, хто не знав, розказали, а тим, хто забув нагадали зі сцени, як і чому з’явився та оселився не березі Південного Бугу колись цей фестиваль. Таким чином, кажуть, ініціативна молодь міста боролася із забудовою прибережної зони. Тож тепер ми маємо дві приємності у місті – вільний пляж та активно-творчий захід.

Фестиваль спрямований на молоде покоління, тому тут багато музики, різноманітних спортивних та творчих заходів.

Напевно, одна з найцікавіших розваг першого дня – спостерігати за тим, як швидко можуть їсти люди. “Конкурс ненажер” зазвичай багато охочих подивитися на це. На відміну від минулого року, коли на швидкість їли тільки локшину, цього року меню конкурсу було набагато різноманітніше: піца, суші, салат, бургер, локшина. Кожен учасник міг самостійно обрати, чим саме він ласуватиме на швидкість.

У фіналі п’ятеро переможців кожного етапу змагалися між собою за головний приз – кубок та сертифікат на відвідування спортзалу.

Їли, знову ж таки, суші, проте не традиційні…

…а солодкі. Перемогу здобули чоловіки.

Тим часом малі хмельничани займалися творчістю…

…танцювали…

…отримували за це призи.

Найменших розважали батьки.

Загалом, хоч фестиваль молодіжний, найактивнішим та найуважнішими на ньому були діти.

Натомість деякі дорослі були оригінальними.

Одне з головних гасел цьогорічного фестивалю – “Не буде маски – не буде MyFest”.

На фестивалі традиційно пропагували здоровий спосіб життя. Зокрема, здорову їжу.

Хоча й для традиційного фастфуду знайшлося місце.

Не обійшлося і без нагадування про правильне поводження з відходами.

Ще одна “фішка” цьогорічного фестивалю – конкурс “Новий голос міста”. Хмельничани почули 4 виконавців, серед яких потім голосуванням оваціями та у соцмережах обирали переможця. Нею стала виконавиця Kate Soul.

Конкурс трохи зіпсував короткочасний дощ, який не завдав особливої шкоди хмельничанам, проте залишив територію фестивалю на деякий час без світла. Проте і цю несподівану халепу ведучі використали з користю, влаштувавши спортивне змагання на витривалість. Звісно, з призами для переможців.

Знайшлося місце на фестивалі і для ліричної поезії. Свої твори зі сцени прочитали як відомі хмельницькі поетки – Ольга Саліпа та Настасія Семенюк, так і їхні молоді послідовниці.

Почули хмельничани і віртуозну гру на скрипці у виконанні Катерини Вінскевич.

Загалом територія фестивалю нагадувала великий загальноміський пікнік. Чимало хмельничан прийшли у Молодіжний парк з пледами, та облаштувалися на них просто на траві. Хтось, щоправда, обходився і без підстилки.

Когось довелося піднімати патрульним.

Хтось прийшов на фестиваль з похідною кухнею.

Традиційна фотозона фестивалю – арка зі стрічками, щоправда, цьогоріч без картонного зображення міського голови.

Завершився фестивальний день потужним концертом відомих виконавців – гуртів “TheSixsters” та “Кімната Гретхен”, а також виконавців “Шугар” та ХАС, які так “запалили” хмельничан, що їх ледь вдавалося втримувати за парканом перед сценою.

Завершився перший день “My Fest-2021” під акомпанемент дощу (що є традицією для фестивалів у Хмельницькому, і не лише у нас).

Проте, обіцяне світлове шоу з острова кохання організаторам таки вдалося запустити. Під супровід блискавиць, які освітлювали небо.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook