Новини
Інфраструктура

Заступник міського голови пояснив, хто контролюватиме парковки у Хмельницькому

За словами Миколи Ваврищука, кияни нададуть програмне забезпечення і засоби оплати та отримуватимуть комісію за їх використання. Решта коштів надходитиме на рахунок комунального підприємства. Воно ж у перспективі обслуговуватиме парковки міста.

Заголовки у соцмережах типу “Ринок паркування в Хмельницькому віддали київській фірмі” змусили заступника Хмельницького міського голови написати окремий допис у соцмережах, аби роз’яснити хмельничанам, хто і як опікуватиметься парковками у місті.

Як зазначив Микола Ваврищук, “парковки ніхто нікому не передавав і передавати не збирається”. У місті проведено конкурс на впровадження автоматизованої системи контролю оплати за паркування. За його підсумками обрали підприємство (столичне), яке надасть програмне забезпечення та паркомати або термінали, за допомогою яких хмельничани зможуть оплачувати парковку.

Кошти за платне паркування отримуватиме комунальне підприємство, а переможець конкурсу матиме лише комісію за надання програмного забезпечення та засобів оплати, пояснив заступник міського голови.

Також за його словами, надалі прибуток комунальне підприємство спрямовуватиме на покращення стану діючих парковок, стоянок у місті, а також для облаштування нових.

Програмне забезпечення буде синхронізоване з обладнанням, яке матимуть інспектори з паркування, тож вони зможуть контролювати оплату на парковках.

Плануємо забезпечити повністю автоматизовану систему оплати без паркувальників в помаранчевих дорожніх жилетах, які бігатимуть до автомобілів вимагаючи готівку, – завершив свій допис Микола Ваврищук.

Тим часом хмельничани цікавляться, чи закупили у місті евакуатори, оскільки у місті “бардак з паркуванням”.

Не закупили. Але 2-й етап впровадження інспекції з паркування передбачатиме евакуатори, – відповів на це заступник Хмельницького міського голови.

І ще додав, що термінали або паркомати, які з’являться на вулицях Хмельницького, планують встановити такі, щоб були “типу звичайного терміналу, в яких звикли оплачувати комуналку і поповнювати рахунок телефону”. Тобто, в перспективі, якщо все вдасться, хмельницькі водії зможуть платити за парковку не лише картками, а й готівкою.

Стокове зображення від Depositphotos

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook