Новини
Суспільство

Надлишкова смертність на Хмельниччині сягнула майже 2 тисяч осіб

Протягом січня-квітня в області померли 8374 осіб, що на 29% більше, ніж за перші чотири місяці минулого року – 6488 подолян. Натомість кількість народжених скоротилася з 3078 торік проти 2911 цьогоріч.

Якщо відверто, то зменшення народжуваності – цілком логічне: подолян меншає, от і діточок з’являється на світ все менше. А от стрибок смертності! Майже на третину! Це вкрай болісний сигнал!

Окрім того, якщо торік помирало у 2,1 раза більше, ніж народжувалося, то цьогоріч цей страшний коефіцієнт підскочив майже до трьох. Так, раніше населення області «просто скорочувалося», але за такої динаміки, цей процес уже можна назвати «вимиранням»!

За чотири місяці через вкрай негативну демографічну динаміку нас поменшало природним чином на 5463 людину, торік – на 3410. Тобто скорочення чисельності подолян пришвидшилося в 1,6 раза.

Чисельність наявного населення в області, за оцінкою, на 1 травня становила 1,239 мільйона осіб, повідомили в Головному управлінні статистики у Хмельницькій області, що на майже тринадцять тисяч менше, ніж на минулорічну відповідну дату.

Стокове зображення від Depositphotos

Автор: Костянтин Зварич

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook