Новини
Суспільство

У Хмельницькому підлітки заради розваги крадуть деталі автомобілів (ВІДЕО)

Долучившись до нового челенджу сумнівної якості, запущеного в одній з популярних серед молоді соцмереж, юні хмельничани відкручують з коліс автівок ковпачки на ніпелях та збирають з них колекції. Водії Хмельницького розповідають, що меткі руки юних «колекціонерів» проходяться за раз по десятках машин, припаркованих у дворах будинків обласного центру.

Про нову забавку хмельницьких підлітків розповідають у соцмережах. Їхні «полювання» зафіксували камери відеоспостереження. Водії, які не дорахувалися деталей на автомобілях і змушені ставити нові (дехто – по декілька разів, дехто – недешеві), не дуже в захваті від таких розваг.

Тим часом у соцмережах юні крадії (і не лише у Хмельницькому) хизуються своїми трофеями.

Хмельничани реагують так:

Тепер я здогадуюся, де поділося мої 2! Цікаво куди 2 шт їх можна приткнути.

Хтось впізнає своїх сусідів, друзів, однокласників, родичів. Воно ж не думає який клопіт знайшло батькам і собі Право у школі потрібно вивчати з 5 класу.А у цьому випадку батькам потрібно підготував гаманці з грішми і замашного ремінця, щоб дурням включити мізки.

Певно, батьки смартфони забрали та й не має чим зайнятися. Почали з ковпачків – закінчать ювеліркою.

Не смішно зовсім, вчора в мене знову зняли думаю вночі!!! Може, хто що бачив. Треба зловити і нагодувати ними!!!

Відео є, що, так важко встановити де проживають? Нехай батьків притягнуть до відповідальності! А то ж потім будуть говорити що їхні діти найліпші і таке зробити не могли!..

В мене з авто вже два рази відкручували. Якби знала хто, одразу б в поліцію написала заяву, хай батьки розрулювали б ситуацію. Придумали собі забаву. В Тік току море тих постів, хваляться хто скільки вкрав вже

Сьогодні відігнав малих зі стоянки, ходили біля машин шукали ковпачки, чоловік 6 було! Шукають красиві.

Люди, ви про що??? Звідки стільки ненависті до дітей. Яка поліція… Ті ковпачки коштують кілька грн пачка…. То діти, нехай граються, аби своїх не наробили

У кого-то фирменные могут стоять, а у кого то с датчиками наружного давления (такой комплект дорого стоит от 50 до 100$ именно с датчиком)

Дехто купує їх по 200-300 грн, красиві, а у декого із датчиками тиску…

2 комплекта за два дні скрутили. Дешевих з Китаю, але фордовські. 3 комплект звичайні, то поки стоять.

Ви вважаєте це нормальним? Це, по-перше, крадіжка, по-друге, підлість. А по-третє, це зараз вони ковпачки знімають, і якщо не наказати, то через рік хтось загине через їхні “дитячі забавки”.

Граються – то в футбол на стадіоні чи в парку на гойдалках, а тут по факту крадіжка майна, хоча і копійочного! Зійде з рук, далі імовірно будуть підіймати планку, тому жаліти таких ні разу не варто.

Як пишуть у коментарях, малих “колекціонерів” бачили у різних мікрорайонах міста. Декого водії встигають відігнати від місця “полювання”, щоправда, чи надовго?

Пояснити підліткам, що їхні забавки пахнуть криміналом, мали би батьки або правоохоронці. А поки що водіям доведеться або охороняти свої автівки, або ставити дешеві деталі, які не привертатимуть уваги, або терпіти зникнення майна, аж поки хвиля “ковпачкової” мафії, спровокованої соцмережами, не спаде. От тільки якою буде наступна? Адже, як пишуть у коментарях, починають з малого, а потім планку можуть і підняти…

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook