Новини
Суспільство

У Кам’янці нацгвардієць врятував дівчину

У критичній ситуації нацгвардієць скористався навичками надання першої домедичної допомоги та врятував життя кам’янчанки, якій стало зле у міській раді.

Подія сталася сьогодні вранці у Кам’янці-Подільському. Дівчина прийшла в установу у власних справах, і саме там у неї стався епілептичний напад. На допомогу одразу прийшов нацгвардієць патрульної роти військової частини 3053, прапорщик Володимир Полянський.

Молода дівчина, на вигляд років 23-х, звернулася до мене, поскаржившись, що погано почувається. Я допоміг їй присісти в тіні на лавку та перебував неподалік, спостерігаючи за її станом, – розповів військовослужбовець.

Та потім дівчині стало гірше і вона почала втрачати свідомість.

Спочатку я подумав, що це може бути серцевий напад. Однак через кілька секунд у неї почалися явні епілептичні судоми та решта ознак, що вказували на епілептичний напад. Я маю досвід надання допомоги при таких нападах, тому одразу зорієнтувався, що необхідно робити, аби дівчина не загинула. Почав надавати першу невідкладну допомогу, одночасно викликаючи “швидку”, – поділився подробицями Володимир.

Подякували за порятунок життя близької людини рідні врятованої дівчини. Не залишила поза увагою вчинок військовослужбовця і громада міста:

Дуже добре, що є такі люди, котрі в екстремальний момент, не задумуючись прийдуть на допомогу!

За інформацією пресслужби в/ч 3053

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook