Новини
Бізнес

В збиток працюють підприємства Кам’янця-Подільського та Старокостянтинова

Фінансовий результат підприємств Хмельниччини за минулий рік становив 5,2 мільярда гривень до оподаткування. Причому 75,3% бізнесу області працювало прибутково, отримавши 11,9 мільярда гривень прибутку. 24,7% – мають за підсумками року «мінус», їхні загальні збитки – 6,7 мільярда.

Найкраще спрацювали підприємства обласного центру, які отримали позитивне сальдо у два мільярди гривень,  причому частка прибуткових підприємств була меншою, ніж в цілому на Поділлі, – 70,7%.

Якщо відверто, то інші міста «не вразили» показниками бізнесу, якщо не сказати більш відверто та жорстко. До прикладу, в «південній столиці» області – в Кам’янці-Подільському прибутковим виявилося 69% підприємств, які отримали загальний прибуток – 247,5 мільйона гривень, проти 31%, що мали 485,7 мільйона збитків. Таким чином бізнес міста спрацював у мінус 238,2 мільйона.

У Старокостянтинові 81,9% прибуткового бізнесу не спромоглися витягнути «в плюс» 18,1% збиткових компаній. 211,4 мільйона «плюса» перекрилися 389,5 мільйона гривень «мінуса» внаслідок чого в місті утворилося від’ємне фінансове сальдо – 178,1 мільйона.

Інші міста області показали сумарний позитивний фінансовий результат, як і більшість районів. До прикладу, на противагу місту Старокостянтинівський район торік отримав додатне сальдо в 1,7 мільярда гривень, маючи 90,3% прибуткових підприємств, повідомили в Головному управлінні статистики у Хмельницькій області.

А от Кам’янець-Подільський район «підтримав» місто: 73,9% прибуткового бізнесу мали 240,5 мільйона гривень в «плюс», а 26,1% збиткового бізнесу дали в «мінус» аж на 2,1 мільярда гривень.

Як виживають збиткові підприємства, міста та райони – питання до економістів, а ще – до контролюючих органів. Бо виникають сумніви в чесності бухгалтерії такого бізнесу. Як він існує? Та й навіщо?

Автор: Костянтин Зварич

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook