Новини
Події

Місію підтримки ВАО на Хмельницькій АЕС завершено

Протягом тижня на Хмельницькій АЕС працювали експерти Всесвітньої асоціації організацій, що експлуатують атомні електростанції, (ВАО АЕС) МЦ.

Місія підтримки на тему «Використання інструментів запобігання помилок різними категоріями персоналу. Практичне навчання застосування інструментів для запобігання помилок різних категорій персоналу» була організована на запрошення Хмельницької АЕС. Метою місії було, використовуючи досвід інших АЕС, отримати матеріали у зазначеній галузі для покращення.

Протягом тижня експерти місії працювали з персоналом визначених підрозділів Хмельницької АЕС, опрацьовуючи різні аспекти використання інструментів запобігання помилок персоналу, а це питання мотивації персоналу, організації роботи з персоналом, контролю та аналізу ефективності застосування вище згаданих інструментів, а також організації підготовки персоналу з даного напряму. Учасники місії розглянули кращі світові практики із застосування інструментів попередження помилок, а також інструменти у процедурах і документах, що використовуються.

Для цього протягом декількох днів було проведене теоретичне навчання. Крім цього, експерти опрацювали документацію Хмельницької АЕС та провели практичне навчання для персоналу.

За результатами роботи експерти розробили практичні рекомендації та одну пропозицію, які були обговорені із командою Хмельницької АЕС.

Під час заключної наради, до команди експертів у форматі «онлайн» приєднався Марек Сопко, заступник генерального директор АЕС «Моховце», Словаччина, який побажав колективу Хмельницької АЕС успіхів у розвитку такого напрямку як коучинг та спостереження.

Генеральний директор Хмельницької АЕС Андрій Козюра, зазначив, що усі рекомендації та пропозиції, надані експертами, будуть опрацьовані.

«Попереджати помилки – це наше основне завдання, як керівників. Ми розуміємо, до чого призводять невеликі помилки та людський фактор, над яким нам доведеться завжди працювати», – наголосив Андрій Ростиславович.

Учасники місії підтримки визнали її успішною та висловили впевненість, що її позитивні результати можна буде відстежити вже наступного року.

За матеріалами ІЦ ВП Хмельницька АЕС

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook