Новини
Події

День випускника: у Хмельницькому школярам та студентам влаштували свято

Парад випускників, урочистості з нагоди завершення навчання, нагороди, вітання – все це відбувалося вчора у Хмельницькому, коли вчорашні школярі та студенти міських вишів прощалися зі своїми навчальними закладами. Цього року в обласному центрі дещо змінили формат урочистостей. А от традицію запроваджених минулого року нововведень – продовжили.

Замість “золотої лінійки” – свято для всіх

1828 одинадцятикласників цього року завершили навчання. Понад тисяча з них під звуки оркестру пройшли головною пішохідною вулицею Хмельницького аж до стадіону “Поділля”, на якому і відбувалися урочистості з нагоди випуску.

У Хмельницькому цього року вперше відійшли від формату “золотої лінійки”, а свято випускників об’єднало школярів, педагогів та батьків.

Одночасно на чотирьох локаціях випускники приймали вітання від влади. Згодом – влаштували флешмоб для глядачів. Самі ж отримали музичний подарунок від відомих хмельницьких гуртів «Мотор’ролла» та «Stanza».

До слова, цього року в скарбничці випускників – 194 золоті медалі. Це – на пів сотні більше, ніж минулого року. Срібних – 37.

Вдруге поспіль ми відзначаємо тих випускників, які отримали 200 балів з ЗНО. Цього року їх троє, і вони суттєво поповнили особистий на 10 тисяч гривень, – прокоментував Хмельницький міський голова Олександр Симчишин.

Детальніше у сюжеті МТРК Місто

Переглянути світлини свята можна за посиланням.

Свято для майбутніх педагогів та медиків

Випуск 270 бакалаврів Хмельницької гуманітарно-педагогічної академії денної і заочної форм навчання відбувся У приміщенні обласної філармонії.

Навчальному закладу цьогоріч виповнюється 100 років, тож черговий випуск став для академії знаковою подією.

Від імені депутатського корпусу привітала випускників академії голова обласної ради Віолета Лабазюк.

Ви, педагоги, якоюсь мірою, відповідаєте за свідомість підростаючого покоління та громадян України. Я вітаю усіх 270 випускників, які отримали сьогодні дипломи бакалаврів, продемонструвавши під час проходження державної атестації отримані в академії знання, – сказала голова облради.

Випускникам бакалаврату під час заходу вручили дипломи за 13 спеціальностями «Дошкільна освіта», «Початкова освіта», «Музичне мистецтво», «Українська мова та література», «Англійська мова», «Німецька мова», «Історія», «Психологія», «Соціальна робота», «Культурологія», «Туризм», «Образотворче мистецтво», «Хореографія», – повідомляють у пресслужбі облради.

Урочистості з нагоди випуску студентів Хмельницького базового медичного коледжу відбулися у приміщенні обласного академічного музично-драматичного  театру імені М.Старицького.

178 випускників успішно склали державні іспити та отримали диплом фахівця зі спеціальностей «Медсестринство» за освітніми програмами «Сестринська справа», «Акушерська справа», «Лікувальна справа», «Фармація». Причому 23 студенти отримали  дипломи з відзнакою.

Крім того, за результатами здачі зовнішнього незалежного оцінювання серед 180 другокурсників Богдан Юрченко єдиний в області здав ЗНО з біології на 200 балів.

Пам’ятайте, що особистість медика – це органічне поєднання високих моральних якостей, освіченості та професійної майстерності. Перед вами, дипломованими медпрацівниками, широкий шлях. Від ваших знань та умінь залежатиме найдорожче – здоров’я та життя людей, – сказала Віолета Лабазюк під час вітального слова.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook