Новини
Надзвичайні події

Підтоплені будинки та повалені дерева: наслідки негоди на Хмельниччині ліквідовували рятувальники

У Шепетівському та Кам’янець-Подільському районі рятувальники продовжують ліквідовувати наслідки негоди, що вирує на території області. Аби ліквідувати, зокрема, підтоплення приватних домогосподарств, надзвичайникам довелося працювати понад пів доби.

Одразу три приватних домоволодіння у селі Теліженці Сахновецької територіальної громади, що в Шепетівському районі, після сильної зливи опинилися в полоні води. На допомогу селянам прийшли рятувальники Ізяслава, які за допомогою спецтехніки протягом 14 годин відкачували воду з людських дворів, повідомили у ГУ ДСНС у Хмельницькій області.

Довелося ліквідовувати наслідки негоди і рятувальникам Кам’янця. На вулиці Героїв Небесної Сотні на дві припарковані автівки впали гілки дерева. За допомогою спецінструментів місцеві рятувальники розчистили місце пригоди та звільнили автомобілі.

На вулиці Огієнка внаслідок поривів вітру частково обірвався елемент рекламної конструкції та міг впасти будь-якої миті. Використавши драбину надзвичайники зняли металеву конструкцію та убезпечили перехожих.

Крім того, довелося попрацювати також електрикам – вони ліквідовували пошкодження ліній електропередач, внаслідок яких було знеструмлено декілька сіл. До 10 години вечора проблеми у селах Довжок та Вільховець усунули, в самому Кам’янці-Подільському електропостачання повністю відновили.

Крім того, на території міста вітер звалив два десятки дерев, які також довелося прибирати.

Через потужний вітер без світла залишився також один з мікрорайонів Шепетівки – було пошкоджено ка­бель, який за­без­пе­чував жив­лення тран­сфор­ма­тор­ної під­стан­ції в мік­ро­районі Шешукова. На усунення цієї несправності знадобилося чимало часу – відновити електропостачання мікрорайону енергетики обіцяли в середині сьогоднішнього дня.

Нагадаємо, у Кам’янці вчора після зливи підтопило ринок.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook