Новини
Здоров’я

Мешканець Хмельницького отруївся мухоморами

Чоловік назбирав у лісі, приготував та з’їв виключно отруйні гриби. Це встановили лікарі, які наразі борються за життя 32-річного хмельничанина. Чоловік перебуває на лікуванні в обласній лікарні. Його стан оцінюють як важкий.

Госпіталізували хмельничанина спочатку до міської лікарні, проте згодом перевезли до детоксикаційного відділення обласної. Лікарям вдалося з’ясувати, що чоловік, назбиравши у лісі мухоморів, спожив їх в їжу. За годину після вечері йому стало зле, проте хмельничанин ще зміг сам викликати “швидку”.

За словами лікарів, внаслідок отруєння чоловік перебуває у важкому стані, галюцинує та має сплутану свідомість, повідомляє сайт Є.

Оскільки грибний сезон наразі у розпалі, лікарі в черговий раз нагадують про те, що збирати та споживати потрібно лише ті гриби, в їстівності яких ви точно впевнені. У випадку ж перших симптомів отруєння потрібно терміново викликати “швидку”, пити теплу воду та спробувати викликати блювоту.

До слова, небезпечними можуть бути не лише свіжі гриби, а й консервовані, тож отруїтися ними можна не лише у сезон “тихого” полювання, а й тоді, коли грибів у лісі немає навіть близько. Так, на Хмельниччині у лютому чоловік помер від ботулізму, з’ївши грибну консервацію. Ускладнило ситуацію те, що симптоми хвороби проявилися на 5 день після отруєння, а до лікарів потерпілий звернувся ще через 4 дні. Введена після встановлення діагнозу сироватка постраждалому не допомогла.

Стокове зображення від Depositphotos

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook