Новини
Суспільство

Одинаків на Хмельниччині більшає

Подолян, які проживають самотньо, стає все більше із року в рік. Якщо говорити бюрократичною мовою, частка домогосподарств, які складаються з однієї особи, торік сягнула 25,6%. Тобто понад чверть мешканців краю – одинаки. Для порівняння, в 2010-му частка людей, які жили без родини, становила 21,7%, а в 2015-му – 24,1%.

Причому одинаків побільшало за рахунок сімей, які живуть удвох. Мається на увазі, що у відсотковому вимірі частка родин, де разом мешкають чотири та більше особи, за десять років фактично не змінилася – 25,3%. Так, роками ця цифра коливалася, але відхилення відбувалося біля цього середнього значення. Схожа ситуація й із сім’ями з трьох осіб: майже незмінні результати. Десять років тому втрьох жили 22,6% сімей, а торік – 23,7%.

Як вже йшлося, зменшилася частка людей, що живуть парою. В 2010-му таких налічувалося 30,4%, а, скажімо, в 2015-му – 27,9%, торік – лише 25,4%. Тобто на самоті вже проживає більше «родин», ніж удвох.

Крім того, стрімко зменшилася за десять років кількість багатодітних сімей, ба, навіть «домогосподарств» з двома дітлахами. Натомість зросла частка тих, де є дитина-«одинак». Якщо у 2010-му одного нащадка мали 68,7% сімей з дітьми, то минулоріч – вже 81,1%. Відповідно двох діточок мали 28,2% родин у 2010-му та 18,4% торік, повідомили в Головному управлінні статистики у Хмельницькій області.

З багатодітними сім’ями на Поділлі взагалі біда: за десять років їх поменшало з 3,1% до 0,5%.

Стокове зображення від Depositphotos

Автор: Костянтин Зварич

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook