Новини
Здоров’я

Понад 50% хмельницьких нацгвардійців отримали дві дози вакцини

У військовій частині 3053 триває ревакцинація військовослужбовців від COVID-19. Станом на 6 липня 2021 року 76% хмельницьких нацгвардійців були щеплені першою дозою вакцини, а завершену (повну) вакцинацію двома дозами отримали понад 50% особового складу.

Решта військовослужбовців, каотрі очікують на завершення вакцинації, будуть щеплені протягом найближчих тижнів.

Ми робимо все можливе, аби всі, хто виявив бажання, мали змогу провести щеплення. Загалом прослідковується чітка тенденція до зменшення кількості захворювання серед особового складу. Наразі випадків ускладнень чи погіршення стану здоров’я після проведення щеплень немає., – прокоментував генерал-полковник Микола Балан.

Одним з перших у військовій частині щепився від COVID-19 головний сержант військової частини 3053 штаб-сержант Віталій Дмитришин. Нацгвардієць каже: зробив це, оскільки розуміє, що то є його особистий внесок у подолання інфекції.

Це мій приклад для решти військовослужбовців та просто громадян. Масове щеплення – це єдино можливий шлях зупинити пандемію і кожен з нас має сприяти цьому, – зазначає військовий.

Лікарі також підтверджують: вакцинація – єдиний надійний безпечний шлях подолання пандемії взагалі й більш надійний захист від захворювання конкретної людини без шкоди для здоров’я, а побічні реакції від вакцин – мінімальні. Певне занепокоєння побічними реакціями від використання вакцин, як то тромбози, є необґрунтованими й не доведеними клінічними дослідженнями, – повідомляють у пресслужбі в/ч 3053.

Вакцинація дасть можливість сформувати стійкий імунітет кожного щепленого зокрема, а також – колективний імунітет, та запобігти розповсюдженню інфекційної хвороби COVID-19, – додає т.в.о. начальника медичної служби – начальника медичного пункту військової частини 3053 штаб-сержант Олексій Пушкарук.

Нагадаємо, вакцинація від COVID19 є добровільною і в Національній гвардії України почалась у березні 2021 року. Здійснюють її переважно у закладах охорони здоров’я МВС. Також організовано мобільні медичні бригади від цих закладів, які проводять щеплення у виїзному режимі в спеціально обладнаних пунктах.

Марина Березюк. Фото автора

Автор: Адміністратор сайту

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook