Новини
Суспільство

У Хмельницькому ріжуть дерева, щоб розширити дорогу

Аби розширити частину Старокостянтинівського шосе, дерева, що росли вздовж запланованої ділянки ремонту, вчора почали зрізати. Не всі хмельничани у захваті від чергового знищення зелених зон в обласному центрі.

Про заплановане розширення цієї ділянки дороги говорили у комунальників ще в середині червня.

Ремонтні роботи виконуватимуться на ділянці від проспекту Миру до вулиці Зарічанської, нижче зупинки громадського транспорту «Ринок» (в напрямку центру міста) для всіх видів транспорту, – розповів тоді про наміри начальник відділу безпеки дорожньої інфраструктури управління комунальної інфраструктури Олександр Ковальчук.

Зазначив також, що дорогу зроблять ширшою задля розділення транспортних потоків, що рухаються прямо і праворуч. Протяжність ділянки ремонту, за планами комунальників, 80 м, ширина – 3 м.

Щоправда, говорячи про розширення дороги, якого, зважаючи на трафік, потребують водії, ніхто, схоже, не акцентував, що для цього доведеться зрізати кільканадцять старих, але зовсім не аварійних (судячи з фото) дерев.

Тож обнулення чергової партії дерев у місті не могло не викликати обурення у хмельничан. Що, власне, і відбулося.

Спочатку роблять штурпаками. Тепер зрізають взагалі. Підстава – розширення дороги. Василь Новачок, Ви колись почнете думати за озеленення в місті? Чи скоро буде потрібно шукати дерева в місті годинами та холодок від них?написала хмельничанка Альона Береза на своїй сторінці у Фейсбук.

У коментарях хмельничани спробували обгрунтувати дії комунальників:

Розширення дороги там необхідне, зважаючи на новий мікрорайон.

Проте більшість коментаторів має інакшу думку та дискутує, подекуди іронічно, на тему:

Зрізаємо усьо і в асфальт! Бо там необхідно!

Замість того, щоб шукати оптимальні рішення, які точно не пов’язані з вирубкою дерев, все робиться найпримітивнішим методом. Причому така недолуга методика використовується по всьому місту, як приклад – типу сквер на Електроніці.

Сквер на Електроніці просто чудовий!! Там багато простору і людей.

А ще дуже зелений.

Насправді ви здивуєтеся… Наше місто дуже зелене, і це відмічають гості міста.

Насправді гості міста дуже б здивувались, коли б бачили його раніше, коли місто було справді зеленим. Як на мене, місто було б ще зеленішим, як би не бездумна політика вирубки, – пишуть містяни.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook