Новини
Інфраструктура

У Нетішині удосконалили водяну арку (ВІДЕО)

Конструкцію, що розпилює воду, встановили у міському парку культури та відпочинку минулого року. Проте відтоді у механізм арки внесли корективи, завдяки яким нетішинці можуть не лише освіжитися, а й напитися.

У різних містах Хмельниччини вже стало звичним бачити на вулицях арки з розпилювачами води, які допомагають містянам пережити спеку, яка, за прогнозами, може протриматися ще 40 днів. Наразі такі водяні арки працюють у Хмельницькому, Кам’янці-Подільському.

Нетішин не став виключенням. У місті атомників також є водяна рамка, щоправда, встановлена вона не на площі, як, до прикладу, у Кам’янці, і не на пішохідній вулиці, як в обласному центрі, а в міському парку біля міськвиконкому.

Працює освіжаюча конструкція як в будні, так і у вихідні. Вмикають її у розпал спеки – після обіду – і не вимикають аж до вечора.

За словами місцевих комунальників, вода в арці – питна, адже надходить в конструкцію з центрального міського водогону. Тож нею можна не лише охолодитися, а й напитися у випадку, якщо воду або забули взяти, або, гуляючи містом, встигли спожити.

Як це працює – перевірив мешканець Славути, який нещодавно завітав до сусідів та поспілкувався з місцевими мешканцями.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook