Новини
Суспільство

Хмельницькому “мінувальнику” вокзалу суд призначив покарання

Чоловік, який під впливом алкоголю, зателефонував до поліції та зробив завідомо неправдиву заяву про запланований вибух на залізничному вокзалі, постав перед судом та отримав вирок. При цьому суд врахував обставини, що пом’якшили його остаточне рішення.

Нагадаємо, подія сталася в обласному центрі в середині травня. Вечірньої пори 30-річний мешканець Дунаєвець, який декілька днів проживав у готелі біля вокзалу, посварившись з дружиною та споживши алкоголь, зателефонував на лінію “103” та повідомив про те, що приміщення вокзалу заміноване та готується вибух, який може завдати шкоди життю та здоров’ю чималої кількості людей.

Наслідком цього дзвінка, який оператор “швидкої” передала правоохоронцям, стало припинення роботи залізничного вокзалу та виклик на місце ймовірного вибуху працівників всіх екстрених служб.

Днями суд завершив розгляд справи та визнав чоловіка винним за ч. 1 статті 269 ККУ, призначивши йому покарання – 4 роки позбавлення волі з іспитовим строком на 1 рік. При цьому затвердив укладену між прокурором та обвинуваченим угоду про визнання винуватості. Також врахував те, що чоловік розкаявся у вчиненому та той факт, що на його утриманні є троє неповнолітніх дітей. Проте, як йдеться в матеріалах справи, чоловік вже двічі притягувався до кримінальної відповідальності за крадіжки, але буз звільнений від покарання.

До вступу в силу вироку чоловік перебуватиме під домашнім арештом.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook