Новини
Культура

Молодіжний “Маніфест” зібрав у Хмельницькому любителів важкого року

Фестиваль «Твій МаніФест», ініційований молоддю міста, започаткував новий подієвий тренд. Моно-театр «КУТ» став майданчиком для творення нової музичної хвилі, яку подарували вчора, 9 липня, хмельницьким шанувальникам справжнього «важковику» учасники гурту П’25 й активісти Молодіжного центру.

Ведучими заходу стали досвідчені по численних благодійних концертах та акціях майстри конферансу – Максим Мужичук та Світлана Войнаровська.

Про власні переживання за відповідальність перед глядачем та емоційний фон фестивалю розповів Максим Мужичук:

Враження однозначно позитивні, адже такого характеру рок-концерту у нас в місті не робились довгі роки. І нарешті ми це зробили. Люди просто кайфували під сценою, бо 5 гуртів віддалися по повній, кожну команду викликали «на біс». А це дійсно показник успіху. Команда з Києва «DASH», наш хедлайнер, просто розірвав КУТ. Щодо ролі ведучого –  для мене за честь бути частиною цього фесту. Віддав там всю свою душу і зірваний голос, але це було варто того!

Понад п’ять годин шаленого захвату публіки – і все це завдяки роковим експериментам та заздалегідь приготованим «хард-смаколикам» від п’ятірки команд-учасниць.

Першою сцену підкорювала хмельницька команда «The ChuGuysters», знана містянами за «інкогніто»-образами, містичним звучанням та участю у фестивалях: Rock&Buh, MyFest, Форпост. Публіка у «живих» виступах цієї команди цінує справжній присмак естетики потойбіччя, який вдало довершують стім-панк образи учасників.

Ексклюзивний жіночий вокал та міць ритму презентувала гостям команда Diff.Sides. Цей гурт ще раз доводить, що немає поняття рокова стать, а лише відчуття дійсної насолоди від професійного виконання року.

Гуртівці «Katana» залишили по собі емоційний металічний післясмак, як при зустрічі з самурайським мечем – вражаючий й гострий. Ця команда постійно в пошуках самовдосконалення, і їх професіоналізм чутно неозброєним вухом.

Як бути ласкавим господарем фесту й водночас дарувати конкуруюче звучання – знає учасник гурту П’25, організатор «Твій МаніФест» В’ячеслав Шиндер:

Маю зазначати, що перший досвід організації рок-фесту аж ніяк не завадив викластись на сцені події на всі 100%. Всі приготування, хвилювання та перестороги пропали ще після слів ведучого «Фестиваль Твій МаніФест офіційно відкрито». Вже потім свою вітамінну хвилю енергії подарували глядачі. Це тільки початок, я впевнений, що варто й корисно створювати локальні арт-фести, адже це шанс молодій мистецькій громаді заявити про себе!

Нищівний удар по почуттях глядацької зали, через сильні тексти, сенс яких розуміється не одразу, але розкрившись, непомітно закрадеться в твоє серце і буде гріти, підносити у важливі моменти твого життя – а саме так творчість хедлайнерів характеризують організатори фесту – «наніс» столичний ексклюзив – гурт «DASH». Потужний Rapcore «змусив» глядачів викликати команду «на біс» не один раз.

Підтримати колег по арт-цеху й послухати справжній «хард» завітав соліст гурту BALAN – Володимир Балан:

Це дуже круто, що в нашому місті створюють такі фести. Адже саме завдяки таким ініціативам від мистецької молоді скарбничка сучасної української якісної музики поповнюється. А ще такі події дарують незабутні моменти гордості за хмельницьку молодь – не байдужу до мистецтва, музики й презентації власного вкладу в них! Такі події надихають на бажання творити далі!

https://vimeo.com/573368721

Ініціативу молоді  підтримали місцеві волонтерські організації та творчі проєкти: ВО “Твори Добро”, «Melnik Tattoо», «Live for Life».

Організатори обіцяють, що фестиваль – це тільки початок музичних подій літа-2021. А ми нагадуємо, що незабаром у Хмельницькому відбудеться фестиваль урбаністичного театру.

Автор: Ольга Нікітіна

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook