Новини
Надзвичайні події

У Хмельницькому розслідують факт отруєння працівників підприємства невідомою речовиною

Надзвичайна подія сталася на території підприємства, розташованого у мікрорайоні Гречани обласного центру вчора, 9 липня, близько 6 години вечора. Попередньо йшлося про можливе отруєння невідомою речовиною працівниць одного з цехів, декільком з яких знадобилася госпіталізація. Наразі справою займаються правоохоронці.

Як повідомляли з місця події журналісти місцевих видань, за попередньою інформацією в одному з цехів Хмельницької філії ТОВ «СЕ Борднетце-Україна», яке займається виготовленням запчастин для автомобілів, декільком працівницям стало зле – жінки відчули запаморочення, нудоту, стрибки артеріального тиску. Зі скаргами на самопочуття працівниці звернулися до медичної працівниці підприємства, яка, після огляду викликала до них “швидку” допомогу.

Попередньо йшлося про можливий витік невідомої хімічної речовини у цеху. За інформацією Суспільного, вчора на підприємстві отримали нові матеріали для роботи, зокрема, кабелі. Через деякий час після того, як з ними почали працювати, робітницям стало зле.

Факт витоку будь-якої речовини на підприємстві станом на 22 годину за словами начальника пресслужби ГУ ДСНС у Хмельницькій області Олександра Гулька, не підтвердився.

Чотирьох працівниць підприємства госпіталізували до Хмельницької міської лікарні. Після огляду лікарями через деякий час жінкам стало краще і їх відпустили додому.

На підприємстві працювала слідчо-оперативна група, яка вилучила для експертизи матеріали, з якими працювали постраждалі. Також були присутні представники управління Держпраці. Саме підприємство роботу не зупиняло. Його керівництво ситуацію не коментує.

За фактом отруєння людей Хмельницьке районне управління поліції почало досудове розслідування. Відкрите кримінальне провадження за частиною 1 статті 271 Кримінального кодексу Украіни.

Довідка: Підприємство з іноземними інвестиціями SEBN UA, (СЕ Борднетце-Україна) запрацювало у Хмельницькому у 2018 році. Виготовляє кабельно-провідникову продукцію для автоконцерну Volkswagen. Станом на кінець 2020 року там працювало 800 осіб, у планах було збільшити виробничі площі на 5000 квадратних метрів та додатково створити ще 500 робочих місць.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook