Новини
Інфраструктура

На Хмельниччині вирубали частину лісосмуги, щоб встановити дві альтанки

У Службі автомобільних доріг Хмельниччини розповіли про новий відпочинковий майданчик, облаштований на трасі неподалік Самчиків для відпочинку учасників дорожнього руху. Заради цього, судячи з фото, вирубали частину лісосмуги, аби викласти обабіч поля тротуари та встановити дві альтанки.

Велике будівництво на Хмельниччині продовжує завойовувати території. Та облаштовувати узбіччя доріг.

У Службі автомобільних доріг повідомили: “завершується реконструкція ділянки автодороги національного значення Н-03 Житомир – Чернівці поблизу с. Самчики, на ділянці км 123+300 – км 126+540. Підрядником ТОВ «СТЛ+М» встановлено нові альтанки на майданчику для відпочинку учасників дорожнього руху”

І все ніби добре, але… Заради того, аби встановити дві альтанки, судячи з фото, вирубали кільканадцять дерев обабіч траси. Скільки – не уточнюють. Зате – цілком законно. У коментарях від імені САД пишуть, що “на їх вирубку видано лісорубні квитки та сплачено податки”.

Альтанки дійсно виглядають привабливо. Наскільки привабливо можуть виглядати металево-дерев’яні конструкції, встановлені практично посеред поля. Оскільки дерева, які могли би дати їм затінок, – десь там, на межі викладених плиткою доріжок, які ведуть нізвідки і нікуди. А те, що могло прикрити та захистити від спеки нововстановлені конструкції, – вирубано відповідно до “виданих лісорубних квитків”.

У коментарях до цієї новини люди цікавляться:

Чи будуть висаджені якісь поруч дерева, кущі на заміну зрізаним?

На що у Службі автомобільних доріг відповідають, що:

Якщо йдеться про ті зелені насадження, які зрізалися для поширення дороги – то ні, адже на їх місці влаштовано дорогу.

Про яке поширення дороги йдеться там, де облаштована відпочинкова зона – незрозуміло. Тому ми поставили пресслужбі САД уточнююче питання. Бо якось дивно: дерева зрубали, доріжки плиткою (посеред поля – просто як у місті) виклали, альтанки поставили, відпочинкову зону обабіч дороги облаштували, а в коментарях пишуть про розширення дороги.

Заразом поцікавилися, скільки дерев заради двох альтанок вирізали, де буде місце для паркування автомобілів тих, хто має відпочивати у цих чудових альтанках, де буде майданчик для сміттєвих контейнерів і, головне, для чого було вирізати стільки дерев, аби поставити дві альтанки, і чому не можна було вирізати менше дерев, а альтанки прилаштувати між ними? Так, щоб і лісосмугу зберегти, і затінок та комфорт відпочивальникам створити.

Що напишуть у відповідь у САД, ми, звісно, розкажемо згодом.

А тим часом, нагадаємо, автобусну зупинку, оздоблену унікальним самчиківським розписом, у самих Самчиках знищили. Зате неподалік Самчиків тепер є дві неунікальні альтанки. Посеред поля. Замість лісосмуги. Без розпису.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook