Новини
Надзвичайні події

На Хмельниччині за добу втопилося троє осіб

Попри неодноразові попередження, роз’яснювальну роботу та застереження, мешканці області нехтують правилами безпечної поведінки на воді, що іноді призводить до трагічних наслідків. У рятувальників констатують сумну статистику та продовжують інформувати та застерігати відпочивальників від необдуманих вчинків. У Хмельницькій області з водойм за добу дістали тіла трьох потопельників. Ще одного чоловіка, який зник під час купання, розшукують.

За добу в Україні потонуло 32 людини, з них – п`ятеро дітей. Моторошний “рекорд”. Хочете ще? З початку тижня – 94 смерті на воді (дванадцятеро дітей). З початку місяця – 124 смертей (шістнадцятеро дітей). З початку року – 665 людей потонуло із них – 70 дітей, – йдеться у сьогоднішньому повідомленні ГУ ДСНС України.

Серед тих, чиє життя забрала вода – і мешканці Хмельниччини. Лише за останню добу троє осіб не повернулися з відпочинку на водоймах.

Тіло 22-річного чоловіка дістали рятувальники вчора, 11 липня, з дна Дністра неподалік села Слобідка-Малиновецька, що у Жванецькій СТГ Кам’янець-Подільського району. Аби відшукати загиблого, місцевим водолазам довелося обстежити сотні квадратних метрів водойми.

Тіло 38-річного чоловіка підняли з дна ставка біля села Жижниківці, що у Білогірській ОТГ Хмельницького району. На місце події рятувальників викликали правоохоронці.

У Шепетівському районі на технічну водойму неподалік села Комарівка, що на території Нетішинської міської тергромади, пішов купатися і не повернувся 59-річний чоловік. Рятувальники, яких викликали на місце події, протягом декількох годин обстежували дно водойми і зрештою знайшли тіло загиблого та передали правоохоронцям.

Досі тривають пошуки ще одного подолянина, який пішов відпочивати на ставок та не повернувся після купання. Отримавши повідомлення про зникнення 35-річного чоловіка, рятувальники до пізнього вечора обстежували дно ставка у Пліщинському масиві, проте тіло так і не знайшли.

Тим часом у ГУ ДСНС пишуть: начебто усі знають елементарні правила поводження на воді. Але страшна статистика зростає.

Попереду ще – половина літа. Якщо вам, шановні відпочивальники, не шкода свого життя, пошкодуйте хоча б життя своїй дітей, не беріть їх із собою на свої “пікніки” з алкоголем. А ви, шановні туристи, не лізьте разом зі своїми дітьми у бурхливі ріки Карпат, які зараз, після потужних опадів, дуже небезпечні. Хоча, інколи здається, усі наші застереження – це розмова сліпого із глухим. Однак ми і надалі будемо застерігати та інформувати про ці моторошні, дикі випадки загибелі на воді, – йдеться у повідомленні рятувальників.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook