Новини
Інфраструктура

У Хмельницькому міняють труби, що постачають воду та тепло

У мікрорайоні Гречани старі іржаві труби міняють на попередньо ізольовані. Незабаром вони подаватимуть в оселі хмельничан гарячу воду, а восени – і тепло. Протяжність ділянки центральної магістралі, яка підлягає ремонту – майже кілометр. Працівники “Південно-Західних тепломереж” виконують роботи у три черги. На роботи з міського бюджету виділили три мільйони гривень.

На вулиці Курчатова неподалік амбулаторії під землею прокладена центральна теплова магістраль. Нині її ремонтують. Працівники комунального підприємства «Південно-Західні тепломережі» вирізали та вивезли старі труби, які призводили до значних втрат тепла. Замість них встановили нові, попередньо ізольовані.

За словами комунальників, старі труби відслужили більше 30 років. Що до нових, то завод-виробник гарантує: прослужать не менше 50 років. Протяжність ділянки, де такі встановлять – майже кілометр.

Комунальники розділили відрізок на три черги. Сьогодні завершують роботи на останній. Раніше аварії у цьому місці траплялися часто. І це одна із причин, чому взялися за оновлення мережі.

Майже три мільйони гривень – саме стільки коштує заміна цієї ділянки тепломережі. Роботи працівники комунального підприємства виконують самі. Намагаються зробити це швидко, аби люди швидше отримали гарячу воду. І щоб не ускладнювати рух транспорту.

КП «Південно-Західні тепломережі» обслуговує два райони Хмельницького – Гречани та Південно-Західний. У цьому році запланували відремонтувати два кілометри тепломереж. На це у рамках виконання інвестиційної програми підприємства витратять близько 6 мільйонів гривень. Готують до опалювального сезону і котельню.

У цьому році комунальне підприємство отримало понад три мільйони гривень з бюджету громади на модернізацію котельні на вулиці Івана Павла II. Вона забезпечує теплом школу і садочок у Дальніх Гречанах.

Детальніше у сюжеті МТРК Місто

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook