Новини
Політика

Хмельничанин може очолити Міністерство внутрішніх справ України

Денис Монастирський, уродженець Хмельницького, колишній викладач Хмельницького університету управління та права, а нині – народний депутат України, Голова Комітету Верховної Ради з питань правоохоронної діяльності може змінити на посту міністра внутрішніх справ Арсена Авакова. За словами нардепа, він готовий піти на таку жертву і як особистість, і як політик.

Новина про те, що міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков написав заяву на звільнення у лічені хвилини облетіла українські ЗМІ.

У соцмережах виклали фото ймовірної заяви міністра, який, здавалося, залишатиметься на своїй посаді за будь-якої влади.

Також вже встигли поширити та прокоментувати досить несподівану новину і чимало українських ЗМІ, і дехто з популярних українських  блогерів та лідерів суспільної думки. Зокрема, Роман Шрайк зазначив, що «заява Арсена Авакова була результатом наполегливих прохань президента України Володимира Зеленського”.

Попередньо у ЗМІ назвали двох кандидатів, які, можливо, претендуватимуть на цю посаду. Йшлося про нардепів від партії «Слуга народу» – харків’янина Олександра Бакумова та хмельничанина Дениса Монастирського. Наразі у мережі найімовірнішим кандидатом називають саме хмельничанина Дениса Монастирського.

Сам політик прокоментував ситуацію, зазначивши, що на пропозицію президента очолити Міністерство внутрішніх справ він відповів «так».

Це відбулося буквально кілька хвилин тому. Я розумію, на яку жертву я йду як людина, як особистість, як політик. Але я зробив цей вибір і буду претендувати на цю посаду. Зараз я прокоментую лише технічні нюанси, які чекають, щоб відбулася ця заміна. Завтра профільний комітет з питань правоохоронної діяльності розгляне заяву міністра внутрішніх справ Арсена Авакова. Післязавтра відбудеться голосування по цій заяві про відставку, І, ймовірно, в п’ятницю відбудеться ще одне засідання комітету з питань правоохоронної діяльності і, відповідно, розгляд подання на призначення міністра внутрішніх справ. Такий тайм-лайн був виставлений, такі пропозиції були оприлюднені, – розповів пресі Денис Монастирський.

За словами нардепа, однопартійці цю новину зустріли з піднесенням.

Але дійсно, для мене це надзвичайно складний вибір, – додав Денис Монастирський.

Коментувати роботу Арсена Авакова Денис Монастирський відмовився, натомість вибір президента пояснив так:

Чому саме мене запропонував президент? Він запропонував як людину, з якою він йшов у команді, серед перших осіб, які були заявлені, як команда президента, як керівника профільного комітету з питань правоохоронної діяльності, як людину, яка, на думку президента, зможе очолити цей напрямок.

З Арсеном Аваковим Денис Монастирський, за його словами, поки що не спілкувався,  тож мотивація його вчинку політику поки що не відома. Наразі, він мав розмову лише з президентом України. Уточнив, що розмова відбулася сьогодні вранці.

Довідка: Денис Анатолійович Монастирський (нар. 12 червня 1980, м. Хмельницький) – український юрист, політик, народний депутат. Голова Комітету Верховної Ради з питань правоохоронної діяльності. Закінчив юридичний факультет Хмельницького університету управління та права. Навчався в Інституті держави та права ім. В. М. Корецького НАН України. Кандидат юридичних наук. Викладав у Хмельницькому університеті управління та права, очолював відділ з питань законотворчості та наукових експертиз. У 2007 р. був юристом у компанії «Hillmont Partners». У 2009 р. працював у «Global Ties KC». У 2015–2017 рр. обіймав посаду юриста в компанії ТОВ «Лігал Консалтинг». Член Головної Ради Українського товариства охорони пам’яток історії та культури. Секретар Конкурсної комісії з формування Державного бюро розслідувань. Експерт Українського інституту майбутнього. З 2006 р. — співзасновник та член правління Подільського молодіжного культурного об’єднання «У майбутнє через культуру». Автор (співавтор) 25 наукових публікацій, трьох навчальних посібників («Нормотворення в юридичних клініках», «Правознавство» та «Правове письмо»), а також близько 70 проєктів законів України, поданих до Верховної Ради України. Одружений. Дружина Жанна Монастирська працює головним спеціалістом юридичного відділу Управління правового забезпечення ДБР. У подружжя є двоє синів.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook