Новини
Кримінал

У Хмельницькому на валютному хабарі затримали чиновницю

За сприяння у прийнятті рішення щодо всиновлення начальниця служби у справах дітей Хмельницької ОДА вимагала хабар. Під час отримання обумовленої суми чиновницю затримали. Відреагував на вчинок своєї підлеглої голова Хмельницької облдержадміністрації.

Факт вимагання та одержання неправомірної вигоди посадовою особою одного зі структурних підрозділів Хмельницької ОДА зафіксували правоохоронці.

Попередньо встановлено, що начальниця служби у справах дітей обіцяла посприяти всиновленню дитини, натомість за свої “послуги” “попросила” 5 тисяч доларів. Під час отримання цієї суми її затримали.

Питання щодо повідомлення затриманій про підозру за ч. 3 ст. 369-2 ККУ та обрання їй запобіжного заходу вирішується, повідомили у Хмельницькій обласній прокуратурі.

Тим часом на вчинок підлеглої відреагував голова Хмельницької облдержадміністрації Сергій Гамалій. На своїй сторінці у Фейсбук він, зокрема, написав:

Оцінку таким діям дадуть правоохоронні органи. Але хочу наголосити, що особисто маю нульову толерантність до корупції, вимагаю нульової толерантності до корупції у всіх посадових осіб Хмельниччини, закликаю громадян бути нетерпимими до цього негативного явища.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook