Новини
Кримінал

У Хмельницькому побільшало квартирних крадіжок

Поки хмельничани відпочивають, злодії працюють. Найчастіше обирають новобудови, де люди ще погано знають один одного і не можуть відрізнити грабіжника від сусіда. Від початку року у місті пограбували понад 70 помешкань, повідомили у поліції.

Одна хвилина – цього часу грабіжнику цілком достатньо, аби відкрити двері чужого помешкання. За 5 хвилин він найде гроші та коштовності. І людина, повернувшись додому, не одразу це помітить.

З початку року у Хмельницькому пограбували 73 квартири, 41 крадіжку поліцейські розкрили.

Найчастіше відбуваються крадіжки у мікрорайоні Озерна, оскільки там найбільше новобудов, і не завжди сусіди знають один одного і розуміють, чи це прийшли нові сусіди, чи будівельники, чи крадії. Навіть якщо виносять великогабаритні речі, то, переважно, не звертають на це увагу, тому що не знайомі сусіди між собою, – пояснює старша інспекторка з комунікації Хмельницького районного управління поліції Людмила Берестовська.

Щоб вберегти від пограбування себе і своє помешкання, правоохоронці радять знайомитися з сусідами. Також рекомендують встановлювати відеоспостереження та надійні замки. А ще – не тримати великі суми грошей вдома.

Крім того, поліцейські радять встановлювати у будинках системи охорони.

Хмельничани ж кажуть: стерегти їхні оселі допомагають домашні улюбленці. Деякі довіряють наглядати за квартирою сусідам. Інші ж воліють надовго нікуди не їхати.

Детальніше – у сюжеті МТРК Місто

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook