Новини
Екологія

На Хмельниччині порушники завдали шкоди довкіллю на суму майже 145 тисяч гривень

У період з 1 січня по 30 червня державні інспектори Хмельницького рибоохоронного патруля провели 380 рибоохоронних рейдів та викрили 465 порушень природоохоронного законодавства, з яких 92 – грубі.

Всього за пів року складено 215 протоколів за порушення правил рибальства, 60 – за незаконне придбання чи збут водних біоресурсів, один – за реалізацію заборонених знарядь лову та 2 за невиконання розпоряджень чи приписів.

Крім цього, оформлено 92 акти виявлення та вилучення безгосподарського майна.

За цей період на порушників накладено штрафів на суму 19 499 грн. Збитки, завдані рибному господарству, склали 144 652 грн. Під час проведених рибоохоронних заходів державні інспектори вилучили у порушників 412 заборонених знарядь лову та ще 239 – за актами виявлення та вилучення майна, власник якого не встановлений, – повідомив керівник рибоохоронного патруля Андрій Полудняк.

Також 136 адміністративних справ передано до судів для притягнення винних осіб до адміністративної відповідальності. Відкрито 13 кримінальних справ за незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом.

Навели у рибоохоронному патрулі й деякі приклади порушень, які зафіксували патрульні.

Так, на річці Вовчок поблизу села Гатна Хмельницького району піймали порушника, який ловив рибу сітками. До появи рибінспекторів чоловік встиг виловити 139 сріблястих карасів, 7 окунів та 2 плітки, завдавши шкоди довкіллю на 2 652 гривні. За цим фактом було відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 249 Кримінального кодексу України.

Ще один випадок порушення зафіксували на річці Південний Буг у селі Марківці Хмельницького району. Порушник також користувався сітками і виловив до прибуття патруля 93 сріблястих карасів, завдавши збитків у розмірі 1 581 грн. На порушника складено протокол про адміністративне правопорушення за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Матеріали справи передано до суду.

В управлінні Держрибагентства у Хмельницькій області нагадують про телефонну «гарячу лінію»: (068) 384-98-10, на яку можна повідомити про порушення Правил любительського і спортивного рибальства та Порядку придбання чи збуту водних біоресурсів.

За інформацією пресслужби Хмельницького рибоохоронного патруля

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook