Новини
Інфраструктура

Недобудована вулиця Мельникова у Хмельницькому перетворюється на парковку (ФОТО)

Десь зо три тижні роботи на вулиці Мельникова не ведуться. На запит до міськради про причини зупинки робіт ми отримали відповідь від начальника управління капітального будівництва Тетяни Поліщук. Тим часом місцеві мешканці потроху «обживають» полишену комунальниками територію.

Про те, що роботи з будівництва вулиці Мельникова призупинені через те, що після початку будівництва там змінився рівень грунтових вод, нещодавно під час прямої лінії розповідав директор департаменту інфраструктури міста Василь Новачок.

Цю ж інформацію підтвердили у відповіді на запит в управлінні капітального будівництва.

Під час проведення робіт з будівництва вул. Мельникова (від вул. Зарічанської до вул. Трудової) в м. Хмельницькому було виявлено високий рівень ґрунтових вод, що унеможливлює подальше виконання вищевказаних робіт. Наразі проводяться додаткові дослідження земляного полотна, а також приймаються технологічні рішення щодо забезпечення водовідведення з метою запобігання застою води і перезволоження ґрунтів, – йдеться у документі.

Звісно, після цього виникли додаткові запитання, на кшталт, як же розроблявся цей проєкт? Не знали про воду? Не врахували, що на вулиці будуватиметься житло (не в тундрі ж живемо), яке змінить рух ґрунтових вод? Хіба Зарічанська, органічним продовженням якої є вулиця Мельникова, не має схожі характеристики, а слугує вже кількадесят років? За додаткові дослідження ми знову платитимемо з міського бюджету? А покарання за помилковий минулий проєкт передбачено?

З усіма цими запитаннями ми ще розбиратимемося, а поки «недобуд» живе своїм доволі жвавим життям. Під час дощів, як вже писали, дітлахи копирсалися в калабані, полишеній дорожниками.

Міліція з рятувальниками відловлювала вужика (сподіваємося, що це був саме безпечний плазун), який теж уподобав цей котлован і утворені «венеційські» канали.

Автолюбителі витягали свої машини з багнюки, яку організували дорожники.

Але ж нині – спека. Собаки відпочивають на цих марсіанських пустошах, коли, зрозуміло, їм не заважають автомобілісти, які поступово перетворюють недобуд у звичайнісіньку парковку.

А драйвові драйвери (даруйте за тавтологію) ганяють цим шматком Мельникова з пересохлої глини, здіймаючи куряву, як після урагану в мультику про Еллі та Тотошку.

Автор: Костянтин Зварич

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook