Новини
Інфраструктура

У Хмельницькому взялися впорядковувати роботу речового ринку

Одна з головних проблем ринків, розташованих на Львівському шосе та вулиці Геологів, звісно, систематичні підтоплення після дощів. Проте не тільки цю проблему планується вирішити, аби зробити комфортним перебування на речовому ринку міста і покупців, і продавців. Після низки обговорень, виїзних комісій та зібрань у владі взялися до конкретних дій, аби навести лад на ринку.

Зібрання, під час якого обговорили заходи для створення належних умов роботи ринків, відбулося у Хмельницькій міській раді. Говорили там, зокрема, водовідведення, інвентаризацію земель, аудит електромереж, організацію транспортного сполучення, ремонт дорожнього покриття. Крім того, зважаючи на перспективу третьої хвилі COVID-19, про яку активно говорять та попереджають лікарі, та ймовірне обмеження роботи непродовольчих ринків, не зайвим було б організувати навчання підприємців з онлайн-торгівлі. Тож цю тему обговорили також.

За словами заступника Хмельницького міського голови Романа Примуша, раніше у владі переважно обговорювали плани та наміри, тепер же перейшли до конкретних дій, взявши до уваги також пропозиції, отримані від Асоціації Хмельницьких ринків.

Наразі вирішується питання ремонту дороги на проїзді Козловського, аби надалі, коли дорожнє покриття доведуть до ладу, прокласти там новий автобусний маршрут.

Головна ж проблема на ринку – водовідведення. Вулицю Геологів та проїзд Козловського обстежили разом з представниками проєктної організації, розглянули можливість прокласти труби водовідведення під залізничними коліями. Тепер від проєктної організації чекають суму, в яку обійдеться виконання таких робіт, а замовити виготовлення проєктно-кошторисної документації запропонували ринкам.

Як варіант, розглянули також можливість розчищення річища Плоскої. Це дасть можливість понизити рівень води у річці, і дощові води з території ринків стікатимуть швидше.

Також визначили місце та виготовили схему будівництва нової зупинки із заїзною кишенею на Львівському шосе. В майбутньому наявну зупинку дещо пересунуть в напрямку руху з центру міста.

Крім того, біля речового ринку може з’явитися автомобільний тунель для поліпшення транспортного сполучення з ринками. Проєктно-кошторисну документацію виготовили ще у 2018 році, тепер же працюють над тим, щоб включити цей об’єкт до програми “Велике будівництво”, повідомляє НГП.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook