Новини
Інфраструктура

У центрі Хмельницького через ДТП ускладнився рух транспорту (ФОТО, ВІДЕО)

Через зіткнення двох легковиків та припарковані обабіч дороги автомобілі на перевантаженій транспортом вулиці у центрі міста утворився затор. Тролейбус не зміг протиснутися між легковиками і заблокував рух. На щастя для водіїв та пасажирів громадського транспорту, проблему вдалося “розрулити” досить швидко, не створивши транспортно колапсу.

Дорожньо-транспортна пригода сталася сьогодні, 20 липня, близько 14.00 на вулиці Соборній. Водій автомобіля, припаркованого біля ЦНАПу, виїжджаючи з парковки, зачепив позашляховик. Очевидно, домовитися між собою водії не змогли, тож викликали патрульних. Тим часом водій тролейбуса, який намагався пробратися через вузьку шпарину між позашляховиком та припаркованим біля тротуару легковиком, не зміг завершити маневр і зупинився, наглухо заблокувавши рух іншого транспорту, який рухався від вулиці Подільської.

Водій припаркованого легковика повернувся до свого автомобіля досить швидко, тож ліквідувати затор на дорозі вдалося оперативно. Хоча навіть при цьому дехто з водіїв так поспішав, що звично поїхав по тротуару (для Соборної це взагалі досить звична ситуація у таких випадках).

Інспектори врятують?

Така ситуація на вулиці Соборній – досить звичне явище. Водії, яким ніде паркувати свої автівки, а в центр міста дуже треба, постійно залишають свій транспорт по обидва боки вулиці. У випадку ДТП, як сьогодні, створюючи тим незручності іншим учасникам руху. Та й навіть без дорожньо-транспортних пригод досить часто виникають ситуації, коли “в ялинку” припарковані буси блокують рух тролейбусів. Тож впорядкувати систему паркування на цій окремо взятій вулиці – давно на часі.

Тим часом у місті, схоже, нарешті дочекалися початку роботи інспекції з паркування. Як повідомили у Хмельницькій міській раді, почнуть роботу двоє інспекторів з паркування уже завтра, 21 липня. До кінця серпня вони проводитимуть лише роз’яснювальну роботу, залишаючи на лобовому склі автівок-порушників попереджувальні повідомлення. З 1 вересня ж почнуть оформлювати штрафи, суми яких коливатимуться від 340 до 680 гривень.

Надалі кількість інспекторів з паркування планують збільшити. Ті ж, які від завтра вийдуть на роботу, працюватимуть як у центральній частині міста, так і в віддалених мікрорайонах. Щоправда, залишається під питанням, як встигатимуть фіксувати та проводити роз’яснювальну роботу лише двоє інспекторів, коли на одній лише Соборній, схоже, їм потрібно перебувати постійно у години пік.

У міській раді також розповіли про деякі особливості роботи інспекторів з паркування. Так, зокрема:

  • для фіксації порушення присутність водія не є обов’язковою;
  • при оплаті штрафу протягом 10 днів є можливість сплатити лише 50% від суми, при несплаті – виконавча служба стягуватиме вдвічі більше;
  • почнуть роботу інспектори з центральних вулиць
  • наступний етап роботи інспекції передбачає включення в процес роботи автоевакуаторів.

Чи допоможе нова структура впорядкувати ситуацію з паркуванням на вулицях міста, покаже час. Поки що ж, складається враження, деякі водії абсолютно не думають про те, що роблять. Учасники ДТП на вулиці Соборній ще не роз’їхалися і після прибуття патрульних продовжували оформлення всіх необхідних документів, а на тому ж місці, де стояв легковик, що блокував рух транспорту, припаркувався ще один водій. Не зважаючи на те, що по центру дороги стоїть перешкода, яка заважає рухатися громадському транспорту, і що його паркування створить проблему для інших учасників руху. То чи допоможуть таким “кермувальника” інспектори з паркування?

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook