Новини
Суспільство

Підприємства Хмельниччини вчетверо наростили поголів’я кіз та овець

Кількість кіз та овець на Хмельниччині за рік збільшилася на 23,9% – до 44 тисяч голів на початок другого півріччя. Причому на вирощування цих тварин акцент зробили сільгосппідприємства: зростання за рік становило 4,3 раза – до 10,4 тисячі. Варто зауважити, що минулими роками агрогосподарства не тримали більше ніж три тисячі голів.

 Показники у домогосподарствах майже не змінилися: на 1 липня у приватному володінні подоляни утримували 33,6 тисячі голів овець і кіз (зростання на 1,5%). Зауважимо, що нинішня кількість значно більша, ніж була протягом нинішнього століття. Проте в рази менша за показники минулого. До прикладу, в 1980-му в області нараховувалося 217,3 тисячі голів «дрібної худоби».

Якщо говорити про інших сільгосптварин, то за рік їхня кількість практично не змінилася. На 1 липня великої рогатої худоби в усіх категоріях господарств налічувалося 222,4 тисячі голів (без змін, якщо порівняти з початком другого півріччя минулого року), у тому числі корів – 124,3 (99,2% від торішнього рівня), свиней – 338,6 тисячі (106,8%).

Лідером серед сільгосппідприємництва в тваринництві залишається Хмельницький район. Якщо агроформування області на початку півріччя загалом утримували 60,9 тисячі голів рогатої худоби, то на Хмельницький район припадало 35,7 тисячі голів, на Шепетівський – 19,1 тисячі, Кам’янець-Подільський – 6,1 тисячі. Поголів’я свиней також найбільше в Хмельницькому районі: агрофірми тримали 160,7 тисячі голів. Загалом в області сільгосппідприємства мали 200,1 тисячі голів свиней, поінформували в Головному управлінні статистики у Хмельницькій області.

Автор: Костянтин Зварич

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook