Новини
Бізнес

У Красилівській громаді можуть з’явитися нові економічні кластери

У Красилівській громаді працюють декілька великих промислових об’єктів машинобудування, які також можуть стати основою для формування кластеру економіки. Наразі влада громади шукає можливості для активізації бізнесу та розвитку таких ініціатив.

Кластери економіки – це потужні двигуни розвитку територій. Але їх створення та розвиток потребують значних зусиль та часу. Крім того, територія на якій такий кластер формуватимуть вже повинна мати певні підприємства та ресурси.

Можливість формування таких кластерів обговорили днями фахівці Красилівської громади з керівником Хмельницького регіонального офісу Програми «U-LEAD з Європою» Дмитром Василенком.

«Кластерна економіка посилює бренд території та її конкурентоспроможність, адже тоді зростає зарплатня та кількість робочих місць. Для формування кластерів необхідна систематична робота із вже наявним бізнесом, запровадження інновацій та налагодження сталої комунікації між бізнесом та громадою », – наголошує Дмитро Василенко, керівник Хмельницького регіонального офісу Програми.

Красилівська громада має значний потенціал сільськогосподарського розвитку, зокрема вирощування та перероблювання зернових, збір та перероблення молока, розвиток бджолярства, садівництва та перероблення цих продуктів.

«Громада об’єднала місто та велику сільську територію, і сьогодні ми бачимо великі перспективи у розвитку перероблювання сільгоспсировини, яка виробляється у нас. Це допоможе створити робочі місця та принесе додану вартість виробленим товарам», – вважає Наталія Максимчук, начальниця відділу економіки Красилівської міської ради.

Також, на консультації обговорили питання створення сільськогосподарських кооперативів в громаді. Молочні та переробні кооперативи у селах навколо Красилова можуть стати гарним інструментом активізації селян та розвитку малого підприємництва.

Довідка: Програма для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку «U-LEAD з Європою» спільно фінансується ЄС та його державами-членами Німеччиною, Польщею, Швецією, Данією, Естонією та Словенією для підтримки України на її шляху до зміцнення місцевого самоврядування. U-LEAD сприяє прозорому, підзвітному та багаторівневому управлінню в Україні, яке відповідає на потреби громадян, та розширює можливості громад.

Автор: Адміністратор сайту

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook