Новини
Хмельницька міська

У власність Хмельницької міської громади повернуто землі вартістю понад 2 мільйони гривень

За результатами розгляду позовів Окружної прокуратури міста Хмельницького до комунальної власності Хмельницької міської територіальної громади витребувано 6 га землі.

Попередньо окружною прокуратурою було проведено чималу роботу, завдяки якій стало можливим повернути громаді її власність.

За позовами прокуратури у 2019 році було скасовано неправомірні рішення Головного управління Держгеокадастру в області, якими у приватну власність трьох громадян для ведення особистого селянського господарства передано ділянки, розташовані на території Копистинської селищної ради Хмельницького району.

Оскільки частини цих ділянок належали до комунальної власності Хмельницької міської ради, розпорядитись ними могла лише вона.

Намагаючись уникнути повернення землі законному власнику, відповідачі продали її іншій особі, тому окружна прокуратура заявила позови про витребування цих ділянок ще й до неї.

Відповідно до рішень Хмельницького міськрайонного суду ділянки вартістю понад 2 мільйони гривень підлягають передачі у власність громади.

За інформацією Окружної прокуратури міста Хмельницький

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook