Новини
Спорт

Спортсменка з вишу Хмельниччини здобула для України першу медаль на Олімпіаді у Токіо

20-річна українська дзюдоїстка Дар’я Білодід, студентка Кам’янець-Подільського національного університету ім. Івана Огієнка, завоювала бронзову медаль у ваговій категорії до 48 кг на Олімпійських іграх в Токіо (Японія). Для України це – перша нагорода на Олімпійських іграх.

З перемогою спортсменку привітав голова Хмельницької ОДА, кам’янчанин Сергій Гамалій, який, звісно, пишається здобутками землячки.

Вітаємо і пишаємось перемогою Дар‘ї Білодід ! Це перша медаль на Олімпійських іграх в Токіо! Дар’я Білодід – студентка Кам’янець-Подільського національного університету ім. Івана Огієнка, написав на своїй сторінці у Фейсбук очільник області.

Попри те, що кам’янчанка принесла першу медаль у скарбницю української збірної, вона розплакалася після завершення двобою з ізраїльтянкою Шірою Рішоні. Причиною сліз стало не щастя від усвідомлення, що вона стала першою, хто приніс медаль збірній України, а те, що вона програла і здобула лише бронзу.

Ці сльози означають те, що я все своє дитинство, все своє життя мріяла про золото, але сьогодні в мене не вийшло це зробити. Однак краще бути з “бронзою”, ніж без медалі, – прокоментувала спортсменка.

Присвятила Дарія нагороду своїм батькам.

Тому що вони заслужили цю медаль і присвячую її я їм. Ви завжди були поруч, підтримували мене, коли хотілося здатися і знаходили потрібні слова, щоб я продовжувала йти”, – додала Білодід.

Дворазова чемпіонка світу Дарія Білодід встановила історичне досягнення. Вона стала першою українською дзюдоїсткою, яка виграла медаль на Олімпійських іграх.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook